Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Συλλήψεις των διαχειριστών του gamato.info


Αναδημοσίευση από το zougla.gr

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010, 08:13

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες με την ιστοσελίδα (torrent site) gamato.info, που προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα να «κατεβάζουν» δωρεάν ταινίες, μουσική και αρχεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των διαχειριστών του ιστότοπου σε Αθήνα, Ρόδο και Θεσσαλονίκη, γεγονός που μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνεται από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, φίλοι και χρήστες του gamato.info, μέσω blog και forum, κάνουν λόγο για τρεις συλλήψεις στην Αθήνα, τρεις στη Θεσσαλονίκη και μία στη Ρόδο, μετά από μήνυση που κατέθεσε εταιρεία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων δημιουργών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για καταπάτηση της πνευματικής ιδιοκτησίας και τον διαμοιρασμό υλικού χωρίς την άδεια των δημιουργών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από έρευνες σε σπίτια και γραφεία, όπου κατασχέθηκαν υπολογιστές, και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Το gamato.info, το μεγαλύτερο torrent site στην Ελλάδα, τις τελευταίες ώρες δεν λειτουργεί, γεγονός που ενισχύει τη φημολογία για το μπαράζ συλλήψεων των διαχειριστών του.

Αναδημοσίευση από newsit

Τελευταία ενημέρωση: 10.03.2010 09:26
Πρώτη δημοσίευση: 10.03.2010 08:58

Με αιφνιδιαστική έφοδό της η Αστυνομία, συνέλαβε...
τουλάχιστον 6 νεαρά άτομα -τα δύο από τα οποία Ολλανδικής καταγωγής- που φέρονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας gamato.info.
Από την συγκεκριμένη σελίδα μπορούσε οποιοσδήποτε να "κατεβάσει" δωρεάν ταινίες, μουσική ή προγράμματα υπολογιστών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις μετά από μηνύσεις που είχαν υποβάλει τουλάχιστον 10 εταιρείες από τον χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής βιομηχανίας και της πληροφορικής.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι συνδρομητές του gamato.info ξεπερνούσαν τις 800.000, ενώ τα διαφυγόντα κέρδη των εταιρειών που έκαναν τις μηνύσεις, αλλά και του κράτους από τους αναλογούντες φόρους, ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: