Μήπως τελικά η αποτυχία των επιστημόνων να θεραπεύσουν τον καρκίνο οφείλεται στο ότι η έρευνά τους στηρίζεται σε λανθασμένη βάση; Μήπως η αποτυχία τους έγκειται στην αντιπετώπιση του καρκίνου ως ασθένειας; Αν όμως ο καρκίνος δεν είναι ασθένεια, αλλά ένας μηχανισμός επιβίωσης του οργανισμού σε «αφιλόξενα» περιβάλλοντα; Αυτό δε θα προσανατόλιζε αλλού την επιστημονική έρευνα; Δε θα έθετε άλλους στόχους για τη θεραπεία του καρκίνου;
Η Νέα Ιατρική στη Γερμανία, για παράδειγμα, θεωρεί τον καρκίνο όχι ασθένεια, αλλά βασικό μηχανισμό επιβίωσης του κάθε ζωντανού οργανισμού σε ισχυρά ψυχολογικά προβλήματα και επικεντρώνεται στη συστηματική ψυχολογική υποστήριξη για τη θεραπεία του ασθενούς.
Ένα αφιλόξενο για τα κανονικά κύτταρα περιβάλλον εντοπίζει στην περίπτωση του καρκίνου ο τιμηθείς δις με βραβείο Νομπέλ Otto Warburg. Το περιβάλλον αυτό χαρακτηρίζεται από έλλειψη οξυγόνου και είναι ιδιαίτερα όξινο, όπου τα καρκινικά κύτταρα επιβιώνουν με την κατανάλωση σακχάρων. Τα κανονικά κύτταρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον μεταβάλλονται σε καρκινικά. Και αντίστροφα, η αλλαγή αυτών των μεταβλητών – οξυγόνο, αύξηση του PH, μείωση του σάκχαρου- αρκεί να επαναφέρει τα κύτταρα στην κανονική τους μορφή.
Η Dr Julian Sacher θεωρεί τον καρκίνο ως αποτέλεσμα διαταραχής του ανοσοποιητικού συστήματος και η θεραπευτική της αγωγή στηρίζεται στην επαναφορά της κανονικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού.
Η διαφορετική αντιμετώπιση του καρκίνου μας δείχνει και τη θεραπευτική αγωγή που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την επαναφορά των κυττάρων στην κανονική, «υγιή» τους μορφή. Αυτή η αγωγή στηρίζεται στη διατροφή και στον τρόπο ζωής. Προς αυτό το σκοπό κατατείνουν και οι διάφορες δίαιτες που έχουν προταθεί, όπως η δίαιτα Max Gerson ή η δίαιτα Moerman.
Επίσης, το εκχύλισμα από φύλλα παπάγιας ενισχύει την παραγωγή σημαντικών μορίων που λέγονται κυτοκίνες τύπου Th1 που βοηθούν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε θεραπευτικές αγωγές που χρησιμοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα για να πολεμούν τον καρκίνο (βλ. Julian Sacher). Διαβάστε εδώ τα αποτελέσματα του εκχυλίσματος από φύλλα παπάγιας στον περιορισμό των καρκινικών όγκων μόλις 24 ώρες μετά τη χρήση του. Ανάλογη αντικαρκινική δράση έχει παρατηρηθεί και στα κουκούτσια των βερίκοκων, που περιέχουν την ισχυρή βιταμίνη Β17 (λεατρίλη). Διαβάστε εδώ σχετικά.
Αν μη τι άλλο, αυτή η προσέγγιση μπορεί να προσφέρει μια σαφώς καλύτερη ποιότητα ζωής στους «ασθενείς» και ενδεχομένως να οδηγήσει στην πλήρη ίασή τους.
Με αφορμή την ανάρτηση της Βίκυς Χρυσού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου