Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Η θεραπεία της σύφιλης

Ιδού λοιπόν και η ενδεδειγμένη θεραπεία της σύφιλης στην οποία υποβάλλεσαι αφού βγεις αρνητικός στο αλλεργικό τεστ της πενικιλλίνης.






Διατηρώ βέβαια κάποιες επιφυλάξεις για την επιλογή του γιατρού να χορηγηθεί η μέγιστη δυνατή δοσολογία (2x1x3). Απ' ό,τι κατάλαβα αποτελεί έναν τυφλοσούρτη που εφαρμόζει ασχέτως του βαθμού της σύφιλης (δεύτερος βαθμός στην περίπτωσή μου). Μένει να εξακριβώσω με επίσκεψή μου σε αλλεργιολόγο αν σ' αυτό -στην ασθένεια και τη θεραπεία- οφείλονται τα αλλεργικά συμπτώματα που με ταλαιπωρούν εδώ και καιρό. Ίδωμεν. Πάντως η πρώτη επανεξέταση έδειξε πάρα πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Από 1:236 έπεσα στο 1:08. Ελπίζω το ίδιο ενθαρρυντικά να είναι και τα αποτελέσματα των επόμενων επανεξετάσεων μέχρι να φτάσουμε στο μηδενισμό και την πλήρη ίαση.

71 σχόλια:

mpakas είπε...

Θελω να πω και εγω την ιστορια μου με την συφιλη.Σε καποιες εξετασεις που εκανα στις τελευταιες μερες του προηγουμενου ετους με βρηκαν θετικο στο βακτηριδιο της συφιλης και αμεσως μου εκαναν την πενικιλινη και ξαναπηγα ξανα για εξετασεις στα μεσα του Απριλη και με βρηκαν ξανα σε ολα θετικο και μου ειπαν να ξανα παω σε τρεις μηνες.Το περιεργο ομως ειναι οτι πριν με βρουν θετικο την πρωτη φορα δεν ειχα απολυτος κανενα συμτωμα.Τα συμπτωματα μου βγηκαν γυρο στις 20 με 25 Απριλη.Στην αρχη στις πατουσες των ποδιων τα οποια τα εχω ακομη.Στις αρχες Ιουνη ξεκινησε να εχω πονοκεφαλο εντονο και ποναγε ο λαιμος μου και πολυ σιναχι για περιπου 2 εβδομαδες και πυρετο μονο μια μερα 37.5.Μετα απο αυτο το διαστημα αρχισαν να μου βγαινουν εξανθηματα ελαφρια στην αρχη στο λαιμο και μετα κατω στις μασχαλες και τα οποια κρατουσαν απο μια ημερα εως τρεις το πολυ.Μονο στο πεος μου τα ειχα αυτα σαν σπυρακια για 2 εβδομαδες.Ποτε ομως συνχρονος ολα μαζι δεν τα ειχα.Οταν ρωτησα την γιατρο δεν ηξερε τι να μου απαντηση απλα μου ειπε οταν ξανακανουμε την εξεταση θα τα πουμε.Τωρα περιμενω τις επομενες εξετασεις.Θα ηθελα να επεικινονησουμε για να μαθω καποια πραγματα παραπανω.Ευχαριστω!

Στοππάκιος είπε...

Φίλε μου, και η δεύτερη επανεξέταση βγήκε καλή. Το ποσοστό του βακτηριδίου μειώθηκε, αλλά το τέστ δείχνει θετικό και θα βγαίνει έτσι ωσότου το ποσοστό μηδενιστεί. Επισκέφτηκα αλλεργιολόγο, μου έκανε το αλλεργικό τεστ, δε βρέθηκα αλλεργικός σε καμιά ουσία απ' αυτές που μου έβαλε. Τώρα περιμένω τα αποτελέσματα του τεστ RAST (εξέταση αίματος). Πάντως τα αλλεργικά συμπτώματα συνεχίζονται και τα καταπολεμώ με ανιισταμινικά (xozal) - όχι πάντα επιτυχώς. Θα περιμένω και την εξέταση αίματος και θα δω τι θα κάνω.

Υ.Γ. Έχω διαβάσει στο ιντερνετ ότι η σύφιλη μπορεί να προκαλέσει διαταραχή του ανοσοποιητικού, αλλά κανένας γιατρός δε μου μίλησε γι' αυτό.

Email: stopaccius@gmail.com

secrets είπε...

θα ήθελα να μπω και εγώ στην παρέα σας γιατί όπως όλα δείχνουν έχω και εγώ αυτή την πάθηση. Ακόμα δεν ξεκίνησα θεραπεία βασικά, ολά οι μέχρι τώρα εξετάσεις που έκανα 2 φορές βγήκαν θετικές την σύφιλη.
το e mail μου είναι secrets902@gmail.com

Στοππάκιος είπε...

Η θεραπεία της σύφιλης είναι εύκολη, δύο ενέσεις πενικιλίνης, μια φορά την εβδομάδα για μια ή για τρεις εβδομάδες. Από κει και πέρα πρέπει να επανεξετάζεσαι σε τακτά διαστήματα και για δυο χρόνια για να παρακολουθείς την εξέλιξη της νόσου. Όσο νωρίτερα την προλάβεις τόσο ταχύτερη η ίαση. Το δικό μου ερώτημα που δεν μου απάντησε κανείς γιατρός ως τώρα είναι αν τα αλλεργικά συμπτώματα που με ταλαιπωρούν και που εμφανίστηκαν σχεδόν παράλληλα με τα συμπτώματα της δευτερογενούς σύφιλης σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη σύφιλη. Το αλλεργικό τεστ RAST βγήκε επίσης αρνητικό - δε δείχνει αλλεργία. Εγώ όμως την έχω και με ταλαιπωρεί. Ο γιατρός μου συνέστησε να παίρνω για κανα δυο μήνες το xozal καθημερινά και μετά μέρα παρά μέρα. Όταν το παίρνω είμαι μια χαρά, θέλω όμως να ξέρω τι φταίει. Γι' αυτό θα επισκεφτώ κάποιον ομοιοπαθητικό που ίσως μου λύσει το αίνιγμα...

secrets είπε...

χμ αυτό παράξενο μου φαίνεται χωρις να είμαι ειδικός ή να έχω κάποια σχέση. Απο αυτά που με είπαν οι γιατροί, οτι δεν έχει κάποια παρενέργεια το φάρμακο εκτός αν είσαι ελλεργικός στην πεννικιλίνη. Σε άλλον γιατρό πήγες; Εγώ ξεκίνησα σε ιδιώτη γιατρό για αρχική διάγνωση, με έστειλε μετά την θετική rpr στο ΓΝ Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη, και κατέληξα στο νοσοκομείο αφροδίσιων νοσημάτων οπού εκεί θα γίνουν τα απαραίτητα. Προς το παρόν χωρίς θεραπεία, έχω μόνο δερματικά συμπτώματα που άλλες φορές υποχωρούν και ξαφνικά επανεμφανίζονται (κυρίως εσωτερικά στην στοματική κοιλότητα).
ΥΓ: ΓΙΑ την θεραπεία, χρειάζεται νοσηλεία η την κάνεις μόνος σου την θεραπεία; σε ευχαριστώ

mpakas είπε...

Για την θεραπεια σου αφου πηγες σε δημοσιο νοσοκομειο η διαδηκασια ειναι η εξης:πρεπει να πας πρωι και να σου κανουν πρωτα το αλλεργικο τεστ για την πενικιλινη.Αν βγει αρνητικο τοτε θα σου δωσουνε μια συνταγη για να παρεις δυο ενεσεις τις οποιες θα στις κανουν επιτοπου και φευγεις μονο που εκεινη την ημερα το βραδυ θα εχεις λιγο πυρετο γυρο στους 38.Δεν ξερω αν χρειαστει δευτερη φορα,εγω παντως μια φορα εκανα.Προχθες που πηρα τις δευτερες εξετασεις μου ηταν καλες δηλαδη το βακτηριδιο εχει μειωθει στο μισο.Απο 1/16 σε 1/8.Εγω μαλλον οταν βρεθηκα θετικος ημουν στην πρωτη φαση γιατι ακομα δεν ειχα εκδηλωσει κανενα συμπτωμα.Οσο για τα αλλεργικα μετα κατα προσωπικη μου αποψη σχετιζονται με την ιδια την συφιλη παρα με την πενικιλινη.Το λεω αυτο γιατι πολυ παλια ειχα ξανα κανει ενεση με πενικιλινη για αλλο λογο και δεν ειχα προβλημα.Και οι γιατροι πιστευω οτι περαν απο τα δερματολογικα συμπτωματα και τις εξετασεις που βλεπουν δεν εχουν ψαχτει παραπερα τι γινετε.

Στοππάκιος είπε...

secrets
Αφού είσαι στη Θεσσαλονίκη, το μόνο αρμόδιο νοσοκομείο είναι το Δερματολογικό. Εκεί έκανα κι εγώ τη θεραπεία. Ο γιατρός σίγουρα θα σου συστήσει θεραπεία για τρεις εβδομάδες. Όπως είπα είναι ένας τυφλοσούρτης που εφορμόζει σε όλους, ανεξαρτήτου σταδίου. Πάς κάθε εβδομάδα, κάνεις τις ενέσεις και φεύγεις. Δε νομίζω ότι τα αλλεργικά συμπτώματα που έχω σχετίζονται με την πενικιλίνη. Έχω την υποψία ότι σχετίζονται με τη σύφιλη που όπως διάβασα προκαλεί διαταραχή του ανοσοποιητικού. Γι αυτό όμως οι γιατροί δεν έχουν να σου πουν τίποτα. Δεν είναι βέβαιο ότι κι εσύ θα έχεις τα ίδια συμπτώματα. Εξαρτάται από τον οργανισμό του κάθε ατόμου...

secrets είπε...

Φίλε Στοππάκιος,
σε ευχαριστώ για την απαντηση. Για την διαταραχή του ανοσοποιητικού δεν διαβασα πούθενα τίποτα. Σήμερα θα παω στον μικροβιολόγο να πάρω τις απλές τις εξετάσεις που έκανα, ελπίζω να θυμηθώ να τον ρωτήσω για αυτό που αναφέρεις έτσι απλά μια ερώτηση.
Παρεπιπτόντως το φάρμακο είναι ακριβό;;; Γιατί για τις εξετάσεις μου ζήτησαν αρκετά λεφτά αν και μετά τις έκανα δαπάνη στο ΙΚΑ.
Εγώ είμαι απο άλλη πόλη, και δεν κάνουν τέτοιες εξετάσεις και θεραπεια στο νοσοκομείο. σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Εύχομαι όλοι να τελειώσουμε γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Σας καλημερίζω

Στοππάκιος είπε...

Μόλις πας στο νοσοκομείο θα σου ξανακάουν όλα τα τεστ (RPR, VDRL, FTA Abs,TPHA), γιατί θέλουν να έχουν δικες τους τιμές αναφοράς. Εφόσον είναι διαπιστωμένη η σύφιλη δε θαπεριμένουν τα αποτελέσματα αλλά με βάση τα ήδη υπάρχοντα θα προχωρήσουν στη θεραπεία αμέσως. Για τα τεστ θα πληρώσεις 12,50 ευρώ, για τη θεραπεία τίποτα.

Στοππάκιος είπε...

(συνέχεια)
Να πας νωρίς το πρωί (γύρω στις 8), Τετάρτη, Πέμπτη ή Παρασκευή καλύτερα

secrets είπε...

Τις έκανα αυτές τις εξετάσεις όλες στο Δερματολογικό νοσοκομείο για να πάρουν όπως σωστά είπατε τα δικά τους αποτελέσματα. ξαναβγήκαν θετικές, και περιμένουμε μερικά αποτελεσμάτα επιπλέον, ώστε να προχωρήσουμε στην θεραπεία.Αυτές οι εξετάσεις μάγκες μου κόστισαν 90€. Και άλλα 80€ έδωσα στην πόλη μου για τις γενικές εξετάσεις. :)

mpakas είπε...

Παιδια εγω τις εξετασεις τις εκανα Αθηνα αφου εδω μενω ,στο νοσοκομειο "Συγγρου".Την πρωτη φορα δεν πληρωσα τιποτα γιατι ηταν δωρεαν και αυτο μου εκανε καλο γιατι δεν ειχα συμπτωματα και τυχαια τις εκανα.Για τις ενεσεις που μια φορα εκανα πληρωσα νομιζω γυρο στα 12 ευρο,για τις εξετασεις τριμηνου πληρωσα 48.30 και εξαμηνου 49.80.Αυτα τα λεφτα εχω πληρωσει ως τωρα εδω στην Αθηνα.Βλεπω στην Θεσσαλονικη ειναι καπως διαφορετικα.

secrets είπε...

Mpakas μάλλον πιο ακριβοί είμαστε οι βόρειοι! Εντάξει σε τέτοιες περιπτώσεις δεν τα υπολογίζεις. Τα έκανα δαπάνη στο ΙΚΑ και με επέστρεψαν το 90%. Πάλι καλά. Το πιο σπαστικό είναι αν εισαι απο περιφέρεια πρέπει να τρέχεις Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

ΥΓ: Σε λίγο θα το γυρίσουμε σε φόρουμ το blog του φίλου μας :))

Στοππάκιος είπε...

Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά στο Δερματολογικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, πλήρωσα 12,49 ευρώ για όλες τις εξετάσεις στην αρχή και τόσο πληρώνω για κάθε επανεξέταση. Για τη θεραπεία (δυο ενέσεις την εβδομάδα για τρεις εβδομάδες) δεν πλήρωσα τίποτα. Κι όλα αυτά με ασφάλεια ΙΚΑ αλλά αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο.

secrets, είχες κάρτα ασθενούς στο νοσοκομείο; Έγώ είχα από παλιά, για άλλη αιτία, και κάθε φορά που πάω μου τη ζητάνε. Με εκπλήσσει επίσης το γεγονός ότι περιμένουν τα αποτελέσματα. Σ' εμένα έδρασαν γρήγορα. Πείστηκαν με τη γνωμάτευση του γιατρού του ΙΚΑ και με το αποτέλεσμα μόνο του RPR από ιδιωτικό μικροβιολογικό και σε κανα δυο μέρες με ειδοποίησαν να πάω για θεραπεία. Να φανταστείς ότι ούτε εξετάστηκα από κανέναν γιατρό εκεί. Όλα τα κανόνισε η κυρία από την ιατροκοινωνική υπηρεσία όπου πρωτοπήγα. Φαίνεται πως στην περίπτωσή μου παρέκαμψαν όλες τις τυπικότητες και τη γραφειοκρατία. Είχα βέβαια ενεργά όλα τα συμπτώματα του δευτέρου σταδίου.

stranger_gr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
secrets είπε...

Μεθαυριο επιτέλους ξεκινάει η θεραπεία. Επίσης, γνωρισα ενα παιδί που κάνει θεραπεία, τον οποίον τον χορηγούν κάθε 6 ώρες 3.000.000 u.i. πενικιλλίνης. Δηλαδή 18.000.000 u.i την ημέρα και ήδη την κάνει 7 μέρες την θεραπεία. πολύ παράξενο μου φάνηκε

Στοππάκιος είπε...

!!! Σε τι στάδιο βρίσκεται;

secrets είπε...

τον είπαν οτι είναι σε λανθάνουσα στο αρχικό. και επίσης τρώει και κορτιζόνη για να μην τον πειράξει η πολύ αντιβίωση.Κάθε 6 ώρες τον χορηγούν 3 μπουκαλάκια βενζατινική πενικιλλίνη, απο 1.000.000 u.i το κάθε μπουκάλι. Μου είπε και άλλα πολλά αλλά καλύτερα μην στα πω δημόσια για ευνόητους λόγους. Εγώ που μίλησα με την γιατρό μου πάλι εχθές μου είπε οτι θα πάω, θα κάνω τα κλασσικά αλλεργικά τεστ, θα μου βάλουν σε ένεση φάρμακο και θα φύγω. Αυτά προς το παρόν.!

secrets είπε...

Επιτέλους ήρθε και η σειρά μου. Εχθές έκανα την θεραπεία μέχρι το μεσημέρι είχα τελειώσει. 2 ενέσεις μου έκαναν απο ότι άκουσα του 1.000.000 u.i και μου έδωσαν αντιβίσωση η οποία καταπολεμά την σύφιλη και ένα κουτι αντισταμηνικά. Μου είπαν σε ένα μήνα να κάνω επανεξέταση. Το θετικό είναι οτι σήμερα το πρωί που ξύπνησα, δεν πονούσε ο λαιμός μου καθόλου, οι πληγές κυρίως στο στόμα σχεδόν εξαφανίστηκαν και τα σημάδια στο πέος υποχώρησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η vdrl μου έγραφε 1:64 τώρα περιμένουμε έναν μήνα να δούμε τι έχει απομείνει.

Στοππάκιος είπε...

Άντε, σιδερένιος! Σε σένα εφάρμοσαν άλλη θεραπεία. Φαίνεται πως άρχισαν να προσέχουν περισσότερο. Εμένα αντιισταμινικά μου έδωσαν αφού τους παραπονέθηκα για αλλεργικά συμπτώματα δυο βδομάδες μετά, τα οποία βέβαια δε τα συνέδεαν ούτε με τη σύφιλη ούτε με τη θεραπεία και εμμέσως πλην σαφώς με παρέπεμψαν σε αλλεργιολόγο, που δε βρήκε τίποτα τελικά. Τι ειδους αντιβίωση σου έδωσαν;

secrets είπε...

Ευχαριστώ πολύ! Η εξυπηρέτηση των γιατρών ήταν άριστη. Μου έδωσαν vibramycin αντιβίωση η οποία εκτός των άλλων στις ενδείξεις γράφει το παρακάτω:

Όταν αντενδείκνυται η πενικιλλίνη, το VIBRAMYCIN αποτελεί εναλλακτικό φάρμακο στη θεραπεία των παρακάτω λοιμώξεων
Σύφιλη που οφείλεται στο Treponema pallidum και τροπική μόρωση που οφείλεται στο Treponema pertenue

δοσολογία:
Πρωτοπαθής ή δευτεροπαθής σύφιλη. Ασθενείς αλλεργικοί στην πενικιλλίνη, στους οποίους έχει αποκλειστεί η εγκυμοσύνη και που πάσχουν από πρωτοπαθή ή δευτεροπαθή σύφιλη, μπορούν να αντιμετωπιστούν με το ακόλουθο δοσολογικό σχήμα: 100 mg VIBRAMYCIN από το στόμα, δύο φορές ημερησίως, επί δύο εβδομάδες, ως εναλλακτική θεραπεία της πενικιλλίνης.

Xorisonoma είπε...

Εχω και γω το ίδιο πρόβλημα...... Θέλω να ρωτήσω κάτι, τα εξανθηματα που έχω λόγο του ιού μετά την θεραπεία φεύγουμε η παραμένουνε....?

Στοππάκιος είπε...

Με την έναρξη της θεραπείας, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο φεύγουν όλα. Περαστικά!

katerina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
katerina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Καλησπερα! Βλεπω πως εχετε καιρο να συζητησετε στο forum αλλα προσφατα διαγνωστηκα με συφιλη.
Η moldamin ενεση ηταν αρκετα δυσευρετη καθως λογω του χαμηλου κοστους της δεν την εισαγουν στην Ελλαδα απ τον Δεκεμβρη
Τελικα με την βοηθεια του νοσοκομειου την βρηκα κ εκανα 2 των 1.200.000 και αυτη θα ειναι η θεραπεια μ απ οτι μ ειπαν
Τωρα εχει περασει μια μερα αλλα ουτε πυρετο ειχα ουτε βλεπω καποια μεγαλη αλλαγη στα σημαδια και τις κολλινιλες ειτε στο πεος ειτε στα χερια ή το στομα...υπαρχει περιπτωση να μην επιασε ή η αλλαγη μπορει να ερθει αργα αργα;
Εσεις μετα απο τοσα χρονια πως ειστε!;

Οι γιατροι μ ειπαν να παω ξανα για εξεταση σε 6 μηνες...δεν ειναι πολυς καιρος; λεω απο μονος μου να κανω παλι εξεταση σε ενα μηνα να δω τι γινεται

Οταν αναφερεσται σε αλλεργικα που δημιουργηθηκαν ειναι αυτες οι κοκκινιλες πχ στο πεος που φερνουν φαγουρα ή και κατι αλλο;

dont kill bill είπε...

στα μέσα Νοεμβρίου κόλλησα σύφιλη αλλά το κατάλαβα 2 μήνες μετά όταν εμφανίστηκε ενα μικρό ελκος στο πέος,αυτό μεγάλωσε λίγο ακόμα κι έτσι μετά από επίσκεψη σε γιατρό,είχα ακριβώς στους 3 μήνες μετά την υπεύθυνη πράξη την γνωστή διπλή ένεση πενικιλλίνης........έχει περάσει ένας μήνας ακριβώς αυτή την στιγμή....το ελκος εξαφανίστηκε στις 2 εβδομάδες μετά την ένεση,αλλά ο πρησμένος λεμφαδένας είναι ακόμη πρησμένος!ανησυχώ πως μπορεί να μην είμαι ακόμη θεραπευμένος!...είναι φυσιολογικό έναν μήνα μετά την ένεση να "ζει " ακόμη η σύφιλη και ο λεμφαδένας να ειναι ακομη πρησμενος εξαιτίας της;

panos είπε...

Proxthes diegnothika thetikos stin sufili Exw trellathei Exw xasei to upno Mou voithiste me :(

Λεωνιδας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Λεωνιδας είπε...

Καλησπερα σας απο βενεζουελα,τρελλαμενος πενηνταρης και την αρπαξα πρωτη φορα στη ζωη μου την κυρια και ειναι απο οτι φαιενται ολη δικη μου...τελος παντων κατι απο ολα αυτα που γραψατε κυριοι προλαλησαντες το χω και εγω...μια και μοναδικη ερωτηση ξερει κανεις σε τι ποσοστο πρεπει η νοσοκομα να προσθεσει τον ορο για τα 2400 μικρογραμμαρια?δλδ ποσα μιλιλιτρα ορου στο μπουκαλακι των 2400 μιλιγραμμαριων σκονης πενικιλλινης?ΠΑΡΑΚΑΛΩ αν καποιος γνωριζει ας μου δωσει το φως του,θερμα ευχαριστω απο τη χωρα με τις ωραιοτερες γυναικες του πλανητη (γιαυτο και το παρασημο χεχεχεχεχε)ααα και η ενεση ειναι ενδοφλεβια η ενδομυικη δλδ στον ποπο? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ καλο και γονιμο καλοκαιρι.

Kalloni είπε...

Καλησπερα ειμαστε σε διαδικασία εξωσωματικης και την προηγούμενη εβδομαδα κάναμε τις εξετασεις RPR/VDRL και βρέθηκε ο σύζυγος μου θετικός στη σύφιλη ενώ εγω όχι !
Πως γινεται να μην κόλλησα εγω ενώ έχουμε συχνες επαφές ; Μηπως επειδη έπαιρνα για αλλο λογο αντιβιωση ζιναντολ ;
Την σύφιλη την είχε θεραπεύσει πριν πολλα χρονια στο Λοιμωδών με ενεσεις πενικιλίνης !
Ειναι δυνατόν να ξαναέγινε μετα απο τόσα χρονια θετικο ;
Να πω οτι πριν απο 1,5 μηνα εμφανίστηκε μια πολυ μικρή ουλή στο πέος !
Παρακαλω οποίος γνωρίζει για πληροφορίες !Εχω ήδη ξεκινήσει vibramicyn και Zithromax.,ώσπου να πάμε στο γιατρό !

Λεωνιδας είπε...

Αγαπητε φιλε ΚΑΛΛΟΝΗ,χωρις να ειμαι δικηγορος κανενος εγγυημενα σου γραφω τα εξης,μπορεις να εχεις τον ιο κοιμωμενο 30 χρονια,αυτο σημαινει πως περασε απο το σωμα σου σου προκαλεσε το πρωτο σταδιο και κατοπιν κοιμηθηκε μιας και εισαι πολυ δυνατος οργανοσμος,ετσι τον μεταδιδεις στους συντροφους σου χωρις ομως να τον βλεπεις η να σε ενοχλει...πρεπει να κανεις μια η τρεις (καλυτερα για σιγουρια) ενεσεις πενικιλλινης 2400 μικρογραμμαριων που εχουν μηδενικο κοστος και μηδεν παρενεργειες,μια καθε εβδομαδα....φροντισε μονο να μην εισαι αλλεργικος να σου βαλουν μια σταγονα απο το ιδια παρασκευασμενη ποσοτητα στο ματι....ειναι γελοια υποθεση η θεραπεια της αν σκεφθεις ποσο κακες παρενεργειες μπορει να εχει οταν ξυπνησει....μην το αμελησεις και γνωμη μου ειναι μετα απο τοση μελετη να κανεις τις 3 ενεσεις διαδοχικα αφου δεν εχει η πενικιλλινη απολυτως καμμια παρενεργεια....σκεψου πως τις κανουν σε οσους εχουν βαρια γριππη...

Λεωνιδας είπε...

Αγαπητε φιλε ΚΑΛΛΟΝΗ,χωρις να ειμαι δικηγορος κανενος εγγυημενα σου γραφω τα εξης,μπορεις να εχεις τον ιο κοιμωμενο 30 χρονια,αυτο σημαινει πως περασε απο το σωμα σου σου προκαλεσε το πρωτο σταδιο και κατοπιν κοιμηθηκε μιας και εισαι πολυ δυνατος οργανοσμος,ετσι τον μεταδιδεις στους συντροφους σου χωρις ομως να τον βλεπεις η να σε ενοχλει...πρεπει να κανεις μια η τρεις (καλυτερα για σιγουρια) ενεσεις πενικιλλινης 2400 μικρογραμμαριων που εχουν μηδενικο κοστος και μηδεν παρενεργειες,μια καθε εβδομαδα....φροντισε μονο να μην εισαι αλλεργικος να σου βαλουν μια σταγονα απο το ιδια παρασκευασμενη ποσοτητα στο ματι....ειναι γελοια υποθεση η θεραπεια της αν σκεφθεις ποσο κακες παρενεργειες μπορει να εχει οταν ξυπνησει....μην το αμελησεις και γνωμη μου ειναι μετα απο τοση μελετη να κανεις τις 3 ενεσεις διαδοχικα αφου δεν εχει η πενικιλλινη απολυτως καμμια παρενεργεια....σκεψου πως τις κανουν σε οσους εχουν βαρια γριππη...

Kalloni είπε...

Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση .
Εγω ξαναέκανα σημερα εξετασεις στο Λοιμωδων μηπως θετικοποιηθηκε σε εμενα .
Έκαναν σημερα ξανά εξετασεις αιματος και στο σύζυγο και απορω γιατι δεν του ξεκίνησαν σημερα θεραπεια εφόσον αυτος ειναι θετικός 1:5162.
Εμενα μου ειπε οτι ιςως με προφύλαξαν οι αντιβιωσεις που έπαιρνα για αλλο λόγο...
Ο σύζυγος είχε σύφιλη πολλα χρονια πριν και θεραπεύτηκε με πενικιλίνη ..τωρα ξαναεμφανίστηκε με ελκος Στο πέος...,αλλα σε εμενα δε πρότειναν να κανω προληπτικά πενικιλίνη .Ακουσα οτι ποναει πολυ ..αληθεύει ;

Kalloni είπε...

Οι ενεσεις γίνονται κάθε εβδομαδα ;

Λεωνιδας είπε...

Αγαπητη φιλη ΚΑΛΛΟΝΗ,συγγνωμη υπεθεσα πως εγραφα στον και οχι στην συζυγο...ΝΑΙ...οι ενεσεις γινονται μια καθε εβδομαδα για τρεις εβδομαδες,στον γλουτο και φυσικα δεν ποναει καθολου και αποροφαται αμεσαη πενικιλλινη χωρις καν να το αισθανθεις η να το αντιληφθεις.Για να καταλαβει ο συζυγος αν το ειχε μεχρι και 30 χρονια πισω πρεπει να κανει FTA μια καλλιεργεια 3 ημερων,προσωπικα δεν αξιζει το κοστος...κανεις τις τρεις διαδοχικες ενεσεις και τελος...αν ποναει η παθηση ως παθηση?εξαρταται απο το που εμφανιζεται και σε ποιο σταδιο την θεραπευεις,προσωπικα εμφανιστηκε στα πελματα αλλα την προλαβα εκει...ετσι ο πονος ηταν μικρος ελεγχομενος,σαν να με ειχαν κλωτσησει στις φτερνες...βεβαια εχω διαβασει τρελα πραγματα οπως οταν η παθηση δευτερογενης η τριτογενης περναει στον εγκεφαλο...προσωπικα αν και δεν ειμαι ιατρος θα σου προτεινα να κανεις και εσυ ΜΙΑ μονο...σκεψου πως δεν ενιχνευεται με την πρωτη αιματολογικη στους δυνατους οργανισμους που μπορουν να τον κοιμησουν...ο συζυγος ομως απαραιτητα και τις 3 ενεσεις,αλλωστε οπως προειπα δεν εχουν ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ και το κοστος ειναι αστειο,περιπου 3 ευρω καθε μια και ξενοιαζεις για παντα,κοιμασαι ησυχος-χη !!!

Λεωνιδας είπε...

Αγαπητη φιλη ΚΑΛΛΟΝΗ,συγγνωμη υπεθεσα πως εγραφα στον και οχι στην συζυγο...ΝΑΙ...οι ενεσεις γινονται μια καθε εβδομαδα για τρεις εβδομαδες,στον γλουτο και φυσικα δεν ποναει καθολου και αποροφαται αμεσαη πενικιλλινη χωρις καν να το αισθανθεις η να το αντιληφθεις.Για να καταλαβει ο συζυγος αν το ειχε μεχρι και 30 χρονια πισω πρεπει να κανει FTA μια καλλιεργεια 3 ημερων,προσωπικα δεν αξιζει το κοστος...κανεις τις τρεις διαδοχικες ενεσεις και τελος...αν ποναει η παθηση ως παθηση?εξαρταται απο το που εμφανιζεται και σε ποιο σταδιο την θεραπευεις,προσωπικα εμφανιστηκε στα πελματα αλλα την προλαβα εκει...ετσι ο πονος ηταν μικρος ελεγχομενος,σαν να με ειχαν κλωτσησει στις φτερνες...βεβαια εχω διαβασει τρελα πραγματα οπως οταν η παθηση δευτερογενης η τριτογενης περναει στον εγκεφαλο...προσωπικα αν και δεν ειμαι ιατρος θα σου προτεινα να κανεις και εσυ ΜΙΑ μονο...σκεψου πως δεν ενιχνευεται με την πρωτη αιματολογικη στους δυνατους οργανισμους που μπορουν να τον κοιμησουν...ο συζυγος ομως απαραιτητα και τις 3 ενεσεις,αλλωστε οπως προειπα δεν εχουν ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ και το κοστος ειναι αστειο,περιπου 3 ευρω καθε μια και ξενοιαζεις για παντα,κοιμασαι ησυχος-χη !!!

Kalloni είπε...

Μπορώ να σου στείλω email?
Λοιπόν εγω ξαναέκανα χθες 9-10-18 ειμαι αρνητική RPR (—)ΑΡΝΗΤΙΚΟ
TPHA (—) ΑΡΝΗΤΙΚΟ
VDRL 1:1 ; οριακό

Ο σύζυγος
RPR (+) ΘΕΤΙΚΟ
TPHA (+) ΘΕΤΙΚΟ
VDRL 1:1 (2 φορες )

Περιμένουμε να βγει η FTA και για τους δυο μας !

Unknown είπε...

Kalloni μου Εγώ εχτες εκανα 2 πενικιλινες

Unknown είπε...

Αλλά με ακοσε ολο το νοσοκομειο διαγνωστικα με δευτερογενή σύφιλη χωρις κανενα συμπτωμα και ο αντρας μου ειναι αρνητικος πως γίνεται αυτό δεν ξέρω .

Kalloni είπε...

Και εγω αυτο απορω γιατι δεν κόλλησα εγω .
Γιατι πόνεσες ;

Kalloni είπε...

Unknown Στειλε μου ενα email επικοινωνίας να μιλήσουμε !

Unknown είπε...

Είναι πολύ πικτο το φάρμακο και είναι μεγάλο μπουκάλι και κανεις και από τις δυο μεριες... ο δικός μου γιατρός μου είπε ότι Ετσι ποναει και δεν ήθελε να μου το πει για να μη με ανχωσει... το θέμα μου είναι ότι δεν εχω κανένα απολυτος συμπτωμα μέχρι και παρακεντισει μου έκαναν και ειμαι και εκεί άψογη και σήμερα που εφηγα τους ρωτησα πότε θα κάνω την δεύτερη δώσει και μου ειπαν ότι δεν κάνω άλλη πως γίνεται αυτό αφού διαγνωστικα με δευτερογενή σύφιλη 1/64 ... και δεν μου κάνουν και επανεξετασει για να μη δισφιμισουν το νοσοκομειο ότι έκανε λάθος. . Μόλις ηρεμησω από την παρακεντισει θα πάω να κάνω μια εξετασει πληρωτικος να δω ...

Unknown είπε...

mariannagiannio1@gmail.com

Unknown είπε...

Kalloni ειναι το mail όποτε θες στηλε μου

Unknown είπε...

Και να σου πω kalloni μου οτι και γω το παιδακι μου το έκανα με εξωσωματικη .

Kalloni είπε...

Σου εχω στειλει email .κοιταξε και στα ανεπιθύμητα !

Unknown είπε...

Βρε παιδιά ας μου πει κάποιος που γνωριζει διαγνωστηκα με 1/64 πριν ενα μηνα με δευτερογενη σύφιλη έκανα μια δόση μόνο πενικιλινης με με συμπτώματα μόνο κατι πολύ μικρά σπυρακια 5-6 στο μπρατσο έκανα σε δεκα μέρες RPR και βγήκε αρνητικό μου είπε ο γιατρός περίμενε να περάσει ένας μηνας και ξανακανεμουτην αλλά με ποσοστό να δούμε πόσο έχει κατεβη απο το 1/64... πηρα τα αποτελέσματα σήμερα και γράφει πάλι αρνητικό και δεν υπάρχουν ποσοστά για να τα μετρησουν... εν το μεταξύ ξεχασα να πω ότι οι εξετάσεις στο νοσοκομείο βγηκαν θετικές και νοσηλευτικα σε όλα τα αλλα διαγνωστικα βγαίνουν αρνητικές από τις δέκα μέρες κι ολας... πως γίνεται να θεραπευτικα μέσα σε λίγες μέρες ? Ας με βοηθειση κάποιος που γνωρίζει ..

Meryllin είπε...

Εσένα μάλλον από ότι καταλαβαίνω δεν είχες προχωρημένο στάδιο και για αυτό θεραπεύτηκες τόσο γρήγορα. Αλλά αν θέλεις να σου φύγει η περιέργεια πάρε ένα τηλέφωνο να κλείσεις ραντεβού με τον γιατρό και θα σου εξηγήσει . Αν θέλεις νούμερα και δεν σου δίνουν εκεί στη θέση σου θα πλήρωνα να ξέρω, για να ηρεμήσω . Εύχομαι σε όλους σας ΥΓΕΙΑ και καλά μυαλά να προσέχετε πάντα και να το μαθαίνετε και στα παιδιά σας.

Meryllin είπε...

Γεια σου μήπως μπορείς να μου στείλεις το email σου γιατί θα ήθελα να συζητήσω μαζί σου . Απλά κι εγώ με τον άντρα μου διαγνώστηκαμε με σύφιλη στην προσπάθεια μας για εξωσωματική . Το δικό μου είναι fastfollowerin@gmail.com. Εσάς σας είχε αναφέρει η νοσοκόμα ως παράδειγμα σε μας τον Αύγουστο του 2018

Unknown είπε...

Με δευτερογενή διαγνωστηκα και όλες οι εξετάσεις που έκανα έξω πληρωτικος ειναι αρνητικές.

Unknown είπε...

Καλησπέρα μπορεί να μου πει κάποιος ποια εξετασει είναι αυτή που δν αρνητικοποιειτε ποτέ οταν έχεις γιατρευτη από την νόσο?

Δημητράκης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Δημητράκης είπε...

Καλησπέρα σας! Πρόσφατα πέρασα μια περιπέτεια κιεγω διότι κάτι με έτρωγε μέσα μου ότι κάτι έχω ενώ δεν είχα κανένα συμπτωμα απολυτως και έτσι σταμάτησα μετά την δουλειά σε ένα διαγνωστικό να μου κάνουν συγκεκριμένα μια vdrl εξέταση και την επόμενη μέρα που έστειλαν με email τα αποτελέσματα ήμουν θετικός 1:32 (ας επαιζα ενα τζοκερ καλυτερα). Την ακριβώς επόμενη μέρα πήγα στο άντρεας Συγγρός και νου έκαναν εξετάσεις για την συφιλη αλλά και για τα υπόλοιπα σεξουαλικά νοσήματα όπου και δεν φοβόμουν καν διότι προσέχω αρκετά. Μετά από δύο εβδομάδες που μου είπαν να πάω για να μου πούνε τα αποτελέσματα με βρήκαν πάλι θετικό και μου είπαν πως είναι φρέσκο και μου έκαναν δύο ενέσεις πενικιλινης και μου είπαν επανεξέταση σε τρεις μήνες και σεξ αποχή προληπτικά για 15 ημέρες. Έχω τις εξής απορίες και θα ήθελα να μου απαντήσετε για να μου φύγει το άγχος. Από τις αιματολογικές για συφιλη βλέπουν το στάδιο Και ανάλογα πρατουν στην θεραπεια; Δλδ εμένα που είπαν ότι είναι φρέσκο είδαν το στάδιο; Να μείνω ήσυχος; Επίσης την 13 μέρα έκανα σεξ με προφύλαξη όπως πάντα εννοείται πειράζει;Εύχομαι μια υπέροχη χρόνια σε όλους..

Δημήτρης είπε...

Καλησπέρα σας.
Πριν από ένα μήνα διαγνωστικά εγώ με πρωτογενή σύφιλη. Έκανα την απαιτούμενη θεραπεία κ ο γιατρός μου είπε ότι θα πρέπει να απέχω από το σεξ 15 με 20 μέρες. Παρόλα αυτά στα διάφορα σαιτ διαβάζω ότι θα πρέπει να απέχουμε μέχρι οι αιματολογικες εξετάσεις βγουν αρνητικές. Λόγο του ότι ξεκινάω μια νέα σχέση, στις δικές σας περιπτώσεις τι σας είχαν πει;
Ευχαριστω

Λεωνιδας είπε...

Agapite Dimiter,i sífilis den therapevete,me tin enia pos katastelete ala pote den fevgi entelos apo to soma.Klasika Tha prepi na kanis tis tris penikilines gia na Ise siguros pos Tha mpi se vathia katastoli,meta apo afto,stadiaka Tha xamilosun ta epipeda tis sto EMA ke tha exafanistun ola ta simptomata tis sto soma su,Kati San ton erpi.Kapote ipeferes simera pía INE kathimerinotita.

Δημήτρης είπε...

Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Λόγο του ότι ήταν προσφατο (ποσοτική vdrl 1/16), η απαιτούμενη θεραπεια ήταν 2 ενέσεις πενικιλινης. Απ ότι μου είπαν δεν θα χρειαστεί να κάνω άλλη κ ότι θα έπρεπε να απέχω από το σεξ 15-20 μέρες,οι οποίες τώρα που μιλάμε έχουν περάσει. Το θέμα είναι ότι φοβάμαι μήπως το μεταδίδω ακόμα, βλάβες δεν έχω, είχα μόνο την αρχική η οποία ειχε επουλώσει πριν κάνω την θεραπεία.

Λεωνιδας είπε...

OXI katigorimatika,afu exi katastali ke ara ipnothi,ean ke oxi iatros Tha su protína tis 40 imeres gia na mideniso tis anisixies ke amfibolies su.Se snalogi le variteri periptosi apektisa ke ton monadiko mu gio,xoris kanena problima se mitera ke pedí.Pleon i sífilis INE mono onoma....

Δημήτρης είπε...

Σ ευχαριστώ πολύ Λεωνίδα για τον χρόνο σου. Εύχομαι τα καλύτερα.

Λεωνιδας είπε...

Afto pu pragmatika thelo na pistepsis INE pos i sigkerimeni asthenia INE pliros therapefsimi,4 xronia meta tin ipnosi tis ke ime Edo San na min tin ixa pote,veces INE panda anixnefsimi stis metrisis.Poli Camila epipeda ala eki.Prosoxi na min tin ksanaxipnisis.Imaste Edo enas gia olus le olí gia ena.Kali tixi.

Δημήτρης είπε...

Ναι από το 1/32 τι κατάλαβαν ότι είναι πρώτου σταδίου. Α και σένα 15 ημέρες σου είπαν στο Συγγρος;

Δημητράκης είπε...

Μετά από καιρό αποφάσισα να ξανακάνω μια επαναληπτική μια απλή vdrl και μου δείχνει θετικό . Η κοπέλα στο εργαστήριο επέμενε πως ειμαι θετικός (χωρίς να είναι γιατρός) ενώ ο γιατρός μου είπε πως για κάποιο διάστημα στην vdrl θα είμαι θετικός εφόσον το πέρασα.Εκανα τις υπόλοιπες εξετασεις και θα δούμε. Τώρα να πηρα πάλι το βακτήριο η απλα έδειξε η vdrl απλα θετικο και δεν έχω τίποτα;Ετσι μκυ ερχεται να παω να μου κάνουν δύο ενέσεις ακόμα πενικοιλινης και να κανω παλι εναλλακτική θεραπεία vibramicyn απο μόνος μου .

Unknown είπε...

Καλησπέρα...να πω και τα δικα μου γιατι με έχει φαει το αγχος.... Στισ 15 αυγουστου ειδα ενα σημάδι στο πεος μου... Και αμεσος πηγα στο Συγκρος εδω στην Αθηνα.... Εκει μου ειπαν. Οτι ειναι ερπης.... Μου έδωσαν αγωγη... Αλλα μετα απο 7 μερεε δεν ειδα διαφορα.... Ετσι πηγα σε ιδιότητ γιατροοπου με την πρωτη επίσκεψη μου ειπε οτι εινσι συφιλη... Εκανα εξετασεις αίματος κσι ολα βγηκαν αρνητικα.... Παρολα αυτα. Κανω κανονικά αγωγη με vibramycin.. Γιατι στην πενικιλινη ειμαι αλεργικος... Και την αγωγη την κανουμε για το ενδεχομενο να ειμαι σε ορολογικο παραθυρο.... Απλα το λεω γιατι με εψει φαει τρελος αγχος αυτες τις μερες.... Παρολα αυτα τι σημαδι δεν εχει φύγει....

viktoras είπε...

Ξαφνικά μια μέρα αντιλήφθηκα κάτι κοκινιλες κάτω από την μασχάλη μου που σε μια εβδομάδα γγεμισα στην κοιλιά . Πήγα συγκρου μου. Έδωσαν εξετασεειις οποουυ βγηκε το αποτέλεσμα ασθενως θετικο... γνωρίζει καποιοος τι ακριβώς εννοεί το. Ασθενώς??

viktoras είπε...

Επίσης έχω ραντεβού στο συγκρος να δείξω τις εξετάσεις κ να μου πουν τι θα κάνω αλλά σκέφτομαι να πάω σε αφροδιισιολογο έξω. Τι είναι πιο σωστό να κάνω?

viktoras είπε...

Το 1/16 στην διάγνωση σου έγραφε ασθενώς θετικό??? Σε εμένα αυτό γράφει κ δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί..

Unknown είπε...

Θα σας πω την δικη μου ιστορια.Στις 14-4 εκανα χειρουργειο ολικη υστεροκτομη.Οι 2 γιοι μου κ ο συζηγος εδωσαν αιμα γιατι ηθελαν 3 μπουκαλια για το χειρουργειο.αφου εγινε η εγχειρηση( το αιμα δ χρειαστηκε τελικα) μας πηραν τηλ απο την αιμοδοσια κ μας ειπαν οτι ο μεγαλος μου ο γιος βγηκε θετικος στην συφηλη κ επρεπε να εξεταστουμε ολοι.εδω να διευκρηνησω οτι ο γιος μου δεν εχει σεξουαλικες επαφες.βγηκα θετικη κ εγω.ο δευτερος γιος μου κ η κορη μου αρνητικοι.Μας ειπαν στο αφροδισιο νοσοκομειο οτι ο γιος μου το εχει 1 χρονο κ εγω 2. Πως? Απο που? Μα δεν ειχα εξωσυζηκη σχεση? Ο γιος μου δεν εχει σεξουαλικη επαφη.δεν ηξεραν να μου πουν.επαναλαβαμε ολοι τις εξετασεις... τα ιδια.εγω κ ο γιος θετικοι οι υπολοιποι αρνητικοι.ο γιος εκανε 3 θεραπειες πενικιλινης κ εγω απο βδομαδα την δευτερη.οι τιμες μου ηταν 1/1. Να ρωτησω αν ξερει καποιος. Τι σημαινει το 1/1 ? Θα φυγει ποτε? Πως βγηκαν οι υπολοιποι αρνητικοι? Επισης να σας πω οτι εγω ποτε δεν ειχα εξανθηματα σπυρακια πονολαιμο κ οτι αλλο διαβαζω για συμπτωματα.ο γιος ειχε κατα καιρους καποια σπυρια αλλα θεωρουσαμε οτι ηταν απο κουνουπια η αλεργια.Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Unknown είπε...

Καλησπέρα Λεωνίδα. Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι εάν μπορείς να μου απαντήσεις. Είχα λανθάνουσα συφιλη για τουλάχιστον 12 χρόνια χωρίς να πάρω χαμπάρι τίποτα.Εκανα θεραπεία το Δεκέμβριο του 2020 για τρεις εβδομάδες. Μόλις έκανα εξετάσεις εξαμήνου και έδειξαν την V.D.R.L θετική με ποσοτική 1/2 και επίσης θετική Tr.pallidum EIA (IgG) μου είπαν τρεις εκδοχές 1 ότι είναι επαναμολυνση 2 κάποιο νευρολογικό θέμα με το ΕΝΥ γενικά για έλεγχο και 3μπορει να μην είναι και τίποτα και να ξανακάνω εξετάσεις σε 1 μήνα περίπου.Μπορείς σαν παθών να μου εξηγήσεις τι συμβαίνει εάν γνωρίζεις. Εσένα στις εξετάσεις σου αυτά που σου έγραψα παραπανω εμφανίζονται θετικά.Ευχαριστω.

Unknown είπε...

Ήθελα να σε ρωτήσω μετά από τόσα χρόνια πως είναι τώρα σου έχει δημιουργήσει αλλά προβλήματα στα όργανα. Έχει γίνει πάλι έχει εξαλειφθεί μπορείς να μας πεις σε παρακαλώ.

Unknown είπε...

Μπορείς να μας δώσεις μια πληροφορία μετά από όλα αυτα τα χρόνια που έχεις κάνει θεραπεία. Έχει εξαλειφθεί η σπειροχαίτη,έχει γίνει επαναμολυνση,και κάθε πόσο καιρό κάνεις εξετάσεις. Η θεραπεία που έκανες ήταν αποτελεσματική. Έχει γίνει ζημιά σε κάποιο άλλο όργανο στον οργανισμό σου? Υποφέρω και εγώ φιλε δεν ξέρω εάν η μούχλα το εξαλείφει η το ταιζει δεν ξέρω τι να πω. Εάν μπορείς να μου δώσεις μια απάντηση.Εχω θεραπευτεί από λανθάνουσα συφιλη και οι εξετάσεις του εξαμήνου έδειξαν κάποια περίεργα στοιχεία που οι γιατροί δεν ήξεραν να προσδιορίσουν και μου έδωσαν τρεις εκδοχές. Η επαναμολυνση η Δεν είναι τίποτα δείχνει ότι θεραπεύτηκε η κάποιο κατάλοιπο στο ΕΝΥ για να πάω για περαιτέρω έλεγχο. Δεν ξέρω έχω τρελαθεί.

Θοδωρής είπε...

Καλημέρα να πω και εγώ τη δικιά μου ιστορία πρόσφατα είχα μία επαφή και μετά από ένα μήνα έβγαλα δύο σαν έλκη στο πέος πήγα στο γιατρό στο νοσοκομείο με ήδη έκανα τις περαιτέρω εξετάσεις και διαγνωστηκα με σύφιλη υποσυνείδητο από ότι μου είπε ήτανε 1/4 και μετά θείο για να κάνω τη θεραπεία η οποία ήταν της πενικιλίνης και για 24 ημέρες τα χάπια τα vibramycin τα οποία έπαιρνα 2 το πρωί 2 το βράδυ εφόσον τελείωσε όλη η θεραπεία μετά από 10 μέρες πήγα έξω και έκανα ξανά εξετάσεις οι οποίες έδειξαν όλα αρνητικά και το προσωπικό και το άλλο που λέει άμα έχω σύφιλη και στο εργαστήριο το δούλεψαν τις εξετάσεις μου τρεις-τέσσερις φορές και βγαίνουν όλα αρνητικά μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι γίνεται