Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Το αίτημα για απαλλαγή από τη θρησκεία και τα τερτίπια της πολιτικής.


Η είδηση που διαδόθηκε στη χριστιανική οικουμένη -εγώ τη διάβασα στο zougla.gr - προκαλεί ρίγος στο χριστεπώνυμο πλήθος:

Γερμανία: Μουσουλμάνα υπουργός ζητά την απόσυρση των "σχολικών" Σταυρών

Τι καταλαβαίνει κάποιος; Ότι οι μουσουλμάνοι επιτίθενται στη χριστιανοσύνη; Οι Τούρκοι στη Γερμανία; Χριστιανοί όλου του κόσμου ενωθείτε!

Στη συνέχεια βέβαια μαθαίνουμε ότι η εν λόγω κυρία δεν είναι ακόμη υπουργός αλλά ότι πρόκειται να γίνει, η εκλογή της αφορά ένα κρατίδιο της Γερμανίας και όχι όλη τη χώρα, η αναταραχή περιορίζεται μόνο στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και ότι η δήλωσή της αφορούσε τα θρησκευτικά σύμβολα εν γένει, της μουσουλμανικής μαντήλας συμπεριλαμβανομένης:

Αναταραχή μέσα στο ίδιο της το κόμμα, τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), προκάλεσε μία μέλλουσα περιφερειακή υπουργός της Γερμανίας τουρκικής καταγωγής, καθώς ζήτησε να αποσυρθούν οι Εσταυρωμένοι από τα δημόσια σχολεία.

«Τα χριστιανικά σύμβολα δεν έχουν θέση στα δημόσια σχολεία», δήλωσε η Αϊγκιούλ Οζκάν, μέλλουσα υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων του ομόσπονδου κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται από το εβδομαδιαίο περιοδικό Focus.

«Το σχολείο πρέπει να είναι ένας ουδέτερος χώρος» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ούτε η μαντίλα έχει θέση σε μια αίθουσα διδασκαλίας. Η 38χρονη Οζκάν πρόκειται να γίνει αύριο η πρώτη τουρκικής καταγωγής υπουργός στη Γερμανία.


Τώρα γιατί αυτή η δήλωση εξελήφθη ως πόλεμος κατά του σταυρού είναι άλλου παπά ευαγγέλιο που οι πολιτικοί ξέρουν καλά αφού έχουν εντρυφήσει παλαιόθεν στην προπαγάνδα.

«Τα θρησκευτικά σύμβολα, ιδιαίτερα ο σταυρός, θεωρούνται από την περιφερειακή κυβέρνηση ένδειξη μιας εκπαίδευσης που έχει τη σφραγίδα της ανεκτικότητας, με υπόβαθρο τις χριστιανικές αξίες», αντέδρασε ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Κρίστιαν Βολφ.

Τα πάνω κάτω δηλαδή: σφραγίδα ανεκτικότητας ο χριστιανικός σταυρός και η μουσουλμανική μαντήλα! Τα κατεξοχήν σύμβολα της μισαλλοδοξίας!

Και στο τέλος βεβαίως μαθαίνουμε ότι το γερμανικό κρατίδιο όπου έγιναν αυτά τα σημεία και τέρατα είναι η Κάτω Σαξονία, όπου επίκεινται εκλογές την 9η Μαΐου και όπου οι Τούρκοι αποτελούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Αχά!

Και αναρωτιέται κανείς ως πότε οι πολιτικοί θα σαρώνουν τα πάντα στο βωμό των κομματικών συμφερόντων τους; Ως πότε τα ΜΜΕ θα αποτελούν το δεξί χέρι της προπαγάνδας τους; Ως πότε κι εμείς θα τρώμε τη φόλα;

Το ζήτημα της ανεκτικότητας προς το άλλο, το διαφορετικό είναι πολύ μεγάλο ζήτημα για να θυσιάζεται στον εκλογικό στίβο. Η απαλλαγή από τη θρησκεία και η ανάκτηση της πνευματικής ελευθερίας του ανθρώπου είναι πολύ σοβαρό θέμα για να καταναλώνεται μεταξύ τυρού και αχλαδίου στο αδηφάγο τραπέζι των ειδήσεων. Έλεος κύριοι πολιτικοδημοσιογράφοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: