Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Η αδράνεια της ελληνικής δικαιοσύνης απέναντι στις εκδηλώσεις ρατσισμού από πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ και μπλογκς στην Ελλάδα.


Όλοι έχουμε διαπιστώσει στην πράξη ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν κάνει σωστά τη δουλειά της. Δε θέλω να αναφερθώ σε άλλες περιπτώσεις. Θα επικεντρωθώ μόνο στο θέμα της καταπολέμησης του ρατσισμού. Ήδη η ελληνική δικαιοσύνη έχει υποστεί δυο "επιπλήξεις" για μη εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων που έχει υπογράψει η χώρα για την κατάργηση όλων των μορφών φυλετικών διακρίσεων.


Η πρώτη ήρθε από την Επιτροπή του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του ρατσισμού, που επισήμανε την έλλειψη καταδικαστικών αποφάσεων για τέτοια θέματα. Η απάντηση της ελληνικής δικαιοσύνης ήταν εξωφρενική. Οι δικαστές δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι δεν θέλουν να φανεί ότι περιορίζουν την ελεύθερη έκφραση (κάνοντας μάλιστα αναφορά στην οδυνηρή για την Ελλάδα εμπειρία της χούντας) και, επιπλέον, -άκουσον άκουσον- υποστήριξαν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εξτρεμιστικές και νεοναζιστικές ομάδες!!!


Η δεύτερη επίπληξη ήρθε με την Έκθεση της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, όπου η ελληνική δικαιοσύνη κατηγορείται πάλι για ολιγωρία σε τέτοια θέματα. Κατονομάζεται μάλιστα ο Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ για υποκίνηση του ρατσισμού. Επί λέξει η Έκθεση λέει τα εξής: "Ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος (σημ. ΛΑΟΣ) κάνει συχνά αντισημιτικές και ρατσιστικές δηλώσεις κατηγορώντας ακόμη και τους μετανάστες για αύξηση των εγκλημάτων που σχετίζονται με ναρκωτικά και της βίας. Έως τώρα δεν έχει διωχθεί για καμιά από αυτές τις δηλώσεις σύμφωνα με το Νόμο 927/1979".


Η δικαιοσύνη έπρεπε να επέμβει και εδώ και σε άλλες περιπτώσεις αυτεπάγγελτα, μη χαριζόμενη ούτε στα ΜΜΕ αλλά ούτε και στα μπλογκς που δημιουργούν κλίμα εχθρότητας κατά των μελών εθνικών ή θρησκευτικών μειονοτήτων. Η νομολογία που επιβάλλει αυτή την αντίδραση, πέρα από τον Νόμο 927/1979 που αναφέρθηκε, απορρέει και από τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα και είναι:


  • Η Διεθνής Σύμβαση του 1969 για την καταπολέμηση όλων των μορφών φυλετικών διακρίσεων, που επιβάλλει στα κράτη να θεσπίσουν νομοθεσία με ποινικές κυρώσεις για την πράξη διάδοσης ιδεών που βασίζονται στη φυλετική ανωτερότητα ή την παρότρυνση σε πράξεις βίας εναντίον κάθε φυλής ή ομάδας προσώπων άλλου χρώματος ή εθνολογικής προέλευσης,

  • Η απόφαση-πλαίσιο της Ε.Ε. που επιβάλλει στα μέλη να θεσπίσουν ποινικές κυρώσεις για τα εγκλήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας,

  • Το πρόσθετο Πρωτόκολλο της σύμβασης για το κυβερνοέγκλημα που επιβάλλει την ποινικοποίηση του μισαλλόδοξου λόγου στο ίντερνετ.

    1. Αυτή η στάση των ελλήνων δικαστών μπορεί να αποδοθεί είτε σε σκοπιμότητα είτε σε ανοησία. Αφήνουν να καλλιεργείται κλίμα ρατσισμού και μισαλλοδοξίας στην ελληνική κοινωνία που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο αν δεν αντιμετωπιστεί τώρα. Πότε δηλαδή περιμένουν να δράσουν; Όταν δουν τη σβάστικα στην Ακρόπολη;



      Αφορμή γι αυτό το σχολιασμό στάθηκαν οι πληροφορίες που άντλησα από τον e-lawyer. Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

      4 σχόλια:

      Epikairos Politis είπε...

      Aγαπητέ "Στοππάκιος" συμφωνώ με την μη ενίσχυση συναισθημάτων-φασισμού κατα όποιας επίσημης αποδεκτά όμάδας ή κατηγορίας ανθρώπων πουδεν πράτουν όμως εγκλήματα πολέμου όπως το Ισραήλ και ή όποια πολιτική αντιπροσώπευση τους, μυστική ή επίσημη από Εβραικό-Σιωνιστικό Λόμπι.
      Αφήσατε σχετικό σχόλιο στην marianaonice.blogspot.com και εξηγώ αυτό το όποίο θεωρώ ότι δεν έχει να κάνει με αυτό το οποίο "ορθώς" υποστηρίζετε.
      Είναι στάση κατά των "κρυφο-φασιστών" οι δηλώσεις μας και όχι κατά του Εβραικού λαού ως παγκόσμιοι πολίτες!!

      Στοππάκιος είπε...

      Μπορούμε να καταδικάζουμε απερίφραστα την εξωτερική πολιτική του Ισραήλ και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να την εφαρμόσει. Η ένστασή μου είναι ότι στην προσπάθεια να δηλώσουμε την πολιτική αντίθεσή μας ή και την απέχθειά μας απένταντι σ' αυτές τις πράξεις, δαιμονοποιούμε το λαό του Ισραήλ με χαρακτηρισμούς του τύπου "σιωνιστές" "εβραίοι" διαστρέφοντας το νόημα αυτόν τον όρων -ο σιωνισμός ήταν το εθνικό κίνημα των Εβραίων που στόχευε στην ίδρυση ανεξάρτητου κράτους, ένα από τα πολλά εθνικά κινήματα του 19ου μεταξύ των οποίων και το δικό μας που οδήγησε στην ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, το "εβραίος" αναφέρεται στο θρήσκευμα και θεωρώ απάραδεκτο σε μια κοσμική δημοκρατία να προσδιορίζεται ένας άνθρωπος με βάση το θρήσκευμά του- και πέφτουμε άθελά μας στην παγίδα που στήνουν θρησκευτικοί και ακροδεξιοί κύκλοι με ρατσιστική στόχευση. Δεν κατηγορώ τη Μαριάννα για ρατσισμό, αλλά πρέπει να προβληματιστούμε αν με άστοχες και άκριτες δηλώσεις μας συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός κλίματος που ευνοεί τον ρατσισμό.

      Στοππάκιος είπε...

      Για του λόγου το αληθές ιδού οι διευρινίσεις του Πειραιώς Σεραφείμ για τις δηλώσεις του περί σωνισμού: "Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ σε διευκρινιστικές δηλώσεις του, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι αγαπά και σέβεται τον εβραϊκό λαό, όπως κάθε λαό του κόσμου και ότι οι δηλώσεις του αναφέρονταν, όπως είπε, «εις το όργανον εκείνο που ως διάδοχος του «Σαχεντρίν» μετέβαλλε την πίστι των Πατριαρχών, Προφητών και Δικαίων του Ιουδαϊκού έθνους δια του Ταλμούδ, της Ραββινικής παραφιλολογίας και της Καμπάλα εις Εωσφορισμόν και αγωνίζεται παντί σθένει δια της οικονομικής αυτοκρατορίας που συνέστησε παγκοσμίως με έδρα την μεγάλη υπερατλαντικήν χώραν δια την επικράτησιν της παγκόσμιας κυβέρνησης και της πανθρησκείας»" (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=227065&cid=4)

      Στοππάκιος είπε...

      Αυτή είναι η θρησκευτική παγίδα. Να τώρα και μια ακροδεξιά, μπλογκική: "Ο/Η Βενζεβούλ 999 Οκτανίων είπε...
      Στοππάκιος είπε...
      "Οι Έλληνες δικαστές έχουν υποχρέωση να κινούνται αυτεπάγγελτα εναντίον όλων των μπλογκς που υποκινούν το μίσος απέναντι σε έναν λαό. Μ' αυτό ασχολήθηκα εδώ http://esofrenon.blogspot.com/2010/04/blog-post_14.html όπου θα βρείτε και την παραπομπή στον elawyer απ' όπου άντλησα τις πληροφορίες".

      Με λίγα λόγια κύριε μας λες ότι θέλεις Χουντικούς δικαστές που δεν θα επιτρέπουν την ελευθερία της γνώμης και έκφρασης.

      Εσύ και ο elaywer σίγουρα δεν περιλαμβάνεις στα blogs που υποκινούν το μίσος απέναντι σε έναν λαό, όσα blogs εξυβρίζουν την σημαία, την θρησκεία των Ελλήνων και τους Έλληνες. Έτσι δεν είναι; Δεν σας πειράζει το Indymedia που στοχοποιεί ανθρώπους λειτουργώντας παράνομα μέσα από το Πολυτεχνείο Αθηνών με λεφτά των Ελλήνων πολιτών και που στην ουσία πρόκειται για την κεντρική γιάφκα της τρομοκρατίας και οργάνωσης του αντάρτικου πόλεων, επιχειρώντας να διαλύσουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και όλα τα blogs ανάλογων πολιτικών αποχρώσεων φυσικά. Αυτούς δεν πρέπει να τους πειράζει κανείς γιατί αυτοί είναι προοδευτικοί και εάν τους πειράξει θα είναι φασίστας και ακροδεξιός. Μόνο εάν κακολογήσει κανείς τους εβραίους, τους τούρκους, τους σκοπιανούς ή τους αλβανούς θα πρέπει να αναλάβουν δράση αυτεπάγγελτα οι δικαστές...

      Φίλε είστε οι χειρότεροι φασίστες και δεν μπορείτε καν να κρυφτείτε από τα λόγια σας και μόνο, που σας ξεφεύγουν. Άκου εκεί αυτεπάγγελτα οι δικαστές πρέπει να κυνηγλάνε τα blogs που δεν σας αρέσουν!!!! Το πως θα εκφράζεται ο κάθε πολίτης είναι δικαίωμα του και μόνο. Δεν θα του πείτε εσείς ποιον θα αγαπάει και ποιον θα μισεί. Είναι δικαίωμα του καθενός να αγαπά και να μισεί όποιον θέλει. Και εάν έχεις πρόβλημα να σου πω πως δεν γουστάρω τους Εβραίους και δεν κάνω εξαιρέσεις. Και δεν τους γουστάρω γιατί είναι οι σύγχρονοι ΝΑΖΙ (βλέπε Παλαιστίνη) και στα ιερά τους βιβλία τα Ταλμούδ, διδάσκονται το μίσος κατά των Ελλήνων που ποτέ δεν τους πείραξαν. Εάν αμφιβάλλεις αγόρασε τα ταλμούδ και διάβασε τα να δεις τι γράφουν για τους Έλληνες!!!! Εάν θέλεις δες και αυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=NAkuM6GYiy8

      Λοιπόν τι έγινε; Θα μας κάνεις τώρα νταντά εσύ, ο elawer, ο Δημητράς ή κάποιος δικαστής; Μη σου πω τώρα τι θα μας κλάσετε γιατί είμαι και φιλοξενούμενος..." (http://marianaonice.blogspot.com/2010/12/blog-post_13.html)