Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Masterclass για επίδοξους δημάρχους και περιφερειάρχες από τον κοινοτάρχη Αναύρας Δημήτρη Τσουκαλά

Σ' αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό. Το χορό των τρελών ξεκίνησε η αντιπολίτευση -αξιωματική και μη- προσπαθώντας να μας πείσει ότι εδώ δε θα ψηφίσουμε για τον τοπικό μας δήμαρχο, αλλά ότι πρέπει να εγκρίνουμε ή να απορρίψουμε το διαβόητο μνημόνιο. -Κυρίες και κύριοι αυτό το εγκρίνατε, έτσι ή αλλιώς, εσείς πριν από εμάς.- Στο κλουβί με τις τρελές έπεσε και η κυβέρνηση, καλώντας μας να αποφανθούμε όχι για το τοπικό μας συμβούλιο, αλλά για ...τη Βουλή! -Μα αυτό το κάναμε πέρσι!

Επικοινωνιακά, παλιοκομματικά τερτίπια θα μου πείτε. Ε, ναι! Αλλά μ' αυτά και με άλλα, χάσαμε την μπάλα. Δεν είναι που δε συζητάμε καθόλου για το βάλτο και το βόρβορο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά δίνουμε και ασυλία, βάζοντας κάτω από την κομματική ομπρέλα, όλους τους ανίκανους και διεφθαρμένους τοπικούς άρχοντες. (Κανά δυο περιπτώσεις -μία, δύο - από τις πολλές πήραν δρόμο της δικαιοσύνης -δεν ξέρω που κατέληξαν).

Στην τάξη, όμως, μας επαναφέρει ο κοινοτάρχης Αναύρας, που κάνοντας τον απολογισμό των δυο θητειών του, παραδίδει μαθήματα προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες -και όχι μόνο. Στις συζητήσεις μου με δαύτους, φέρνω πάντα ως παράδειγμα τη δράση του εξαίρετου κοινοτάρχη. Όλοι βρίσκουν μια δικαιολογία να πουν, την έχουν έτοιμη από καιρό. Αλλά θυμάμαι και τα λόγια του Άρχοντα Αναύρας, από άλλη ομιλία του: "Καμιά δικαιολογία για τους συναδέλφους μου".

Μ' αυτά τα κριτήρια λοιπόν θα ψηφίσω στις επερχόμενες εκλογές, αγνοώντας επιδεικτικά τις επιταγές της πολιτικής μας ηγεσίας που για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων.-



Δεν υπάρχουν σχόλια: