Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Πρόβλημα με το Adobe Flash Player ActiveX στα Windows Vista.

Πρόσφατα έδωσα την άδεια να εγκατασταθεί μια ενημέρωση για τον Adobe Flash Player. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορώ να δω βιντεάκια στο youtube όπου εμφανιζόταν το εξής σφάλμα, είτε ότι η javascript ήταν απενεργοποιημένη -κάτι που δεν συνέβαινε γιατί έλεγξα Εργαλεία/Επιλογές Internet/Ασφάλεια/Προσαρμοσμένο επίπεδο/Ενεργές δέσμες ενεργειών/Ενεργοποιημένο- είτε ότι έπρεπε να εγκαταστήσω την τελευταία έκδοση του Adobe Flash Player -κάτι που όμως ήδη είχε γίνει επιτυχώς όπως μου αναφέρθηκε!!!
Βέβαια αυτό όπως αποδείχτηκε ήταν εν μέρει αληθές, γιατί είχε μεν γίνει λήψη της ενημέρωσης αλλά τα Windows Vista δεν είχαν επιτρέψει την εγκατάσταση, εξ ου και το σφάλμα στο youtube. Η εγκατάσταση έπρεπε να γίνει από τον ίδιο τον administrator, ακολουθώντας την εξής διαδρομή: Windows/System32/Macromed/Flash, όπου βρίσκεται η FlashUtil10d.exe (όπου 10d η πρόσφατη ενημέρωση). Κάνοντας διπλό κλικ στην εφαρμογή βγαίνει το παράθυρο εγκατάστασης, απ' όπου εγκαθίσταται η προβληματική ενημέρωση, και όλα καλά!!!
Πληροφορίες γι' αυτό αλλά και για άλλα προβλήματα σχετικά με τον Adobe Flash Player μπορείτε να βρείτε εδώ.
Αν συνεχιστούν τα προβλήματα ίσως χρειαστεί να κάνετε reset στον Internet explorer γιατί με τόσα cookies, plug-ins, toolbars κτλ που μοιραία φορτώνεται από το κατέβασμα διαφόρων προγραμμάτων γίνεται δυσκίνητος και κολλάει. Γι αυτό μπορείτε να δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: