Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Μήνυμα στον κ. Roubini


Η ιδέα διακινείται από bloggers και το προτείνουμε. Ένας έξυπνος τρόπος να διαμαρτυρηθούμε στον κ.Ρουμπίνι, τον διάσημο οικονομολόγο που συκοφάντησε την Ελλάδα και ζήτησε συγγνώμη από τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Νταβός.
O γνωστός οικονομολόγος Nuriel Roubini ισχυρίστηκε δημοσίως ότι η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και ότι πρόκειται να δανειστεί από την Κίνα. Αυτό προκάλεσε ραγδαία άνοδο των επιτοκίων που βύθισαν ακόμα περισσότερο το ελληνικό δημόσιο χρέος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε εξηγήσεις από τον Ρουμπίνι στη διάρκεια τυχαίας συνάντησης που είχαν στους διαδρόμους του Φόρουμ του Νταβός. Ο Roubini παραδέχθηκε ότι δεν ήταν ενήμερος για την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας και ζήτησε συγνώμη από τον πρωθυπουργό. Ο Παπανδρέου του απάντησε ότι καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα γράψει κάτι να ρωτήσει για το τι ακριβώς ισχύει.
Ας του στείλουμε λοιπόν ένα ευγενικό μήνυμα διαμαρτυρίας με δόσεις ειρωνίας για να ‘χει να μας θυμάται. Αντιγράψτε το παρακάτω κείμενο και στείλτε το στο email:

europe@roubini.com με subject: “Thank you from Greece”:

Dear Mr. Roubini,

As you are probably aware, our newly elected government is having a very difficult task ahead: that of putting our country and economy back on track.

To that effect, we would like to extend our deepest gratitude for your accurate comments and analysis. Special thanks on your piece regarding the big Greek – Chinese deal and its effect on our bonds’ spreads, as well as the costs incurred.

An Indebted Greek Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια: