Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Το δις εξαμαρτείν...(ΟΣΕ το ανάγνωσμα)


Φαίνεται πως στον ΟΣΕ η απατεωνιά έχει γίνει τρόπος ζωής. Πάλι ταξίδευα με τον Προαστιακό, πάλι στη διαδρομή από Λάρισα για Θεσσαλονίκη, με την 2590 αυτή τη φορά, στις 11 Δεκεμβρίου τώρα. Και πάλι η ίδια ιστορία με το εισιτήριο. Δεν το ακύρωσα στο σταθμό (το ακυρωτικό ήταν χαλασμένο αυτή τη φορά!!!), ήρθε ο ελεγκτής, μου πήρε το εισιτήριο και έκανε να φύγει...αλλά του λόγου μου, σαν έτοιμος από καιρό, μπορείτε, φώναξα, να μου δώσετε το εισιτήριο μου πίσω παρακαλώ. Ναι, βεβαίως μπλα μπλα μπλα, ψέλλισε με σκυμμένο το κεφάλι. Το ακύρωσε και μου το έδωσε και... ιδού το χαριτωμένο χαρτάκι με την τρυπούλα στην άκρη, άκυρο πια...

2 σχόλια:

acaliptos είπε...

Δεν ήξερα ότι στον προαστιακό Θεσσαλονίκης μπορείς να κόψεις και μέσα στο τρένο εισιτήριο.
Στον προαστιακό Αθηνών ισχύει το σύστημα:αν σε πιάσουν πληρώνεις πρόστιμο,αν δεν δουλεύουν τα ακυρωτικά στο ακυρώνει ο υπάλληλος πριν μπεις..
Χρυσές δουλείες όπως είπες κάνουν μερικοί.
επιβάτης προαστιακού

Στοππάκιος είπε...

Στην αρχή δεν μπορούσες να κόψεις, αλλά είτε γιατί τα εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα δε λειτουργούσαν πάντα είτε γιατί οι διάφοροι σταθμοί δεν είναι ανοιχτοί όλες τις ώρες της μέρας-και δεν έχεις προσβαση στα μηχανήματα γιατί τα έχουν τοποθετήσει μέσα στο σταθμό οι φωστήρες-αποφασίστηκε να ισχύει στον προαστιακό ό,τι και στα τρένα του ΟΣΕ: αγοράζεις το εισιτήριο από το ταμείο, αλλιώς μέσα στο τρένο το πληρώνεις +50%, εκτός κι αν ανεβαίνεις από σταθμό που είναι κλειστός εκείνη την ώρα, οπότε πληρώνεις το κανονικό αντίτιμο του εισιτηρίου.Πάντως άλλου τύπου εισιτήριο αγοράζεις από το ταμείο και άλλο μέσα στο τρένο. Άσε που τα μηχανήματα είναι ρυθμισμένα να εκδίδουν εισιτήρια για τη μισή διαδρομή-η άλλη μισή προστέθηκε αργότερα- και μειωμένο εισιτήριο 50%- τώρα είναι 25%. Γενικά ένα μπάχαλο, ανοργανωσιά και τίποτα να μη λειτουργεί όπως θα έπρεπε.