Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Άντε πάλι το παραμυθάκι της Δημοκρατίας! (Ένα πικρόχολο σχόλιο για την εξέγερση στην Αίγυπτο)


Σε κοινή τους δήλωση, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία προτρέπουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου να προχωρήσει σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Λες κι αυτό ήταν το προβλημα!

Ρε μάγκες, 30 τόσα χρόνια που ο λαός της Αιγύπτου δεν είχε αυτές τις δημοκρατικές αποτέτοιες, γιατί δεν αντιδρούσε, αλλά εξεγείρεται τώρα χάριν της Δημοκρατίας;

Η Δύση συνεχίζει το ίδιο παραμυθάκι χάριν του οποίου βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν.

Η δημοκρατία, κύριοι, δεν είναι αυτοσκοπός. Μια σύμβαση είναι ανάμεσα στο λαό και τους κυβερνώντες μιας χώρας και αν ο λαός είναι ευτυχισμένος και με ένα άλλο καθεστώς μπορεί να κάνει και χωρίς αυτή τη σύμβαση.

Αλλού είναι το πρόβλημα της εξέγερσης στην Τυνησία και την Αίγυπτο. Δεν το λέτε. Προσπαθείτε να καλύψετε τα "χρυσά αγόρια" σας που μετά το φιάσκο των χρηματιστηρίων, τζογάρουν αβέρτα στα εμπορεύματα.

Το κόλπο είναι δοκιμασμένο. Κρατάμε τα προϊόντα, δεν τα διαθέτουμε στην αγορά προκειμένου η τεχνητή έλλειψη να ανεβάσει τις τιμές.

Πώς, στο διάολο, είναι δυνατόν την περσινή χρονιά η συγκομιδή του σταριού να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και να υπάρχει έλλειψη;

Δοκίμασαν την άνοδο των τιμών και τότε με τις πυρκαγιές στη Ρωσία και τους καλοάρεσε.

Και τώρα τους βγήκε. Έσπευσαν λέει οι χώρες με τα "ανελεύθερα" καθεστώτα να υπογράψουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια αγοράς τροφίμων, προκειμένου να αποφύγουν εξεγέρσεις "υπέρ της Δημοκρατίας".

Μη τυχόν και υπήκοοί τους, ζητώντας όπως στην Τυνησία απλά και μόνο ζάχαρη, καταλήξουν να ανατρέψουν τον Μπεν Άλι, τρομάρα τους.

Αλλά και οι δικοί μας, εδώ στην Ελλάδα, που ονειρεύονται εξεγέρσεις και αναθάρρησαν με τα τεκταινόμενα στη Βόρεια Αφρική, το τυρί το βλέπουν, τη φάκα δεν την είδαν;

1 σχόλιο:

Τυπο-θραύστης είπε...

... φίλε μου, από τη στιγμή που το ψωμί μπήκε στο χρηματιστήριο, μην το είδατε ...
... τελικά, και οι πεινασμένοι έχουν ψυχή;
... να ένα επίκαιρο ερώτημα ...
... έρρωσο ...