Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ημερολόγιο του Ολόκαινου ή χριστιανικό ημερολόγιο;


Η διαδικτυακή επιχείρηση με την οποία συνεργάζομαι αποφάσισε να υιοθετήσει, πειραματικά σε πρώτη φάση, το σύστημα χρονολόγησης του Ολόκαινου αντί του Χριστιανισμού, προβάλλοντας το πολύ ισχυρό επιχείρημα ότι είναι μια κοσμική κατά βάση επιχείρηση. Χθες λοιπόν μπαίνοντας στον προσωπικό μου λογαριασμό είδα όλες τις σελίδες να έχουν ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου 12010 ΗΕ, όπου ΗΕ βλ. Holocene Era ή Human Era (Εποχή του Ολόκαινου ή Εποχή του Ανθρώπου). Αναζήτησα λοιπόν περισσότερες πληροφορίες και να τι βρήκα:

Η εποχή του Ολόκαινου είναι η γεωλογική περίοδος στην οποία ακόμη βρισκόμαστε. Η αρχή της τοποθετείται περίπου στο 10.000 π.Χ. Το ομώνυμο ημερολόγιο προτάθηκε το 1993 (ή 11993 ΗΕ) από τον Cesare Emiliani και ακολουθεί το αστρονομικό σύστημα χρονολόγησης προσθέτοντας όμως το 10.000. Έτσι για τους μεταχριστιανικούς αιώνες προσθέτουμε στο κάθε έτος το 10.000, ενώ για τους προχριστιανικούς αφαιρούμε το κάθε έτος από το 10.001. Η ναυμαχία της Σαλαμίνας για παράδειγμα έγινε το 9522 ΗΕ (ή το 479 π.Χ) ενώ ο Νέρβας ανέβηκε στο θρόνο της Ρώμης το 10096 ΗΕ (ή το 96 μ.Χ).

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Cesare Emiliani στη μεταρρύθμιση του ημερολογίου έχουν να κάνουν με προβλήματα που δημιουργεί η μεταχριστιανική χρονολόγηση, όπως ότι το χριστιανικό ημερολόγιο μπορεί να προσβάλλει τους μη χριστιανούς, ότι οι μελετητές της Βίβλου αποδέχονται ότι η γέννηση του Χριστού μάλλον συνέβη λίγα χρόνια πριν το 1 μ.Χ, κάτι που καθιστά το ημερολόγιο ανακριβές, ότι δεν υπάρχει έτος 0, καθώς το 1 π.Χ ακολουθείται αμέσως από το 1 μ.Χ, και, τέλος, ότι στους προχριστιανικούς αιώνες μετράμε αντίστροφα απ' ό,τι στους μεταχριστιανικούς, κάτι που πάντα μας μπέρδευε στο σχολείο!

Αντίθετα, τοποθετώντας το έτος 1 του ημερολογίου του Ολόκαινου στην αρχή αυτής της γεωλογικής περιόδου συμβαδίζουμε με την εμφάνιση του ανθρώπινου πολιτισμού και μπορούμε να χρονολογήσουμε με ακρίβεια όλα τα μεγάλα επιτεύγματα του ανθρώπου σε μια κλίμακα που αρχίζει από τις μικρότερες χρονολογίες και πάει προς τις μεγαλύτερες.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στη Βικιπέδια στα λήμματα Holocene calendar και Cesare Emiliani.

16 Σεπτεμβρίου 12010 ΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: