Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Τέρμα τα άλλοθι! Πυρ στο εσωτερικό!


Τους Άγγλους τους παραδέχομαι. Έχουν ένα τρόπο να σε σφάζουν με το μπαμπάκι. Τζέντλεμαν. Όχι σαν τους χοντράνθρωπους Γερμανούς που με ωμό και κυνικό τρόπο και τι δεν μας πρότειναν: να πουλήσουμε τα νησιά, τον Παρθενώνα - μας έκαναν και την άσεμνη κίνηση διά χειρός Αφροδίτης Μήλου. Οι Άγγλοι είναι αλλιώς. Ό,τι έχουν να πουν, όσο σκληρό κι αν είναι, το λεν με το γάντι. Μάστορες στην ειρωνεία και το χιούμορ, σχολίασαν την ανάρτηση του πανό στην Ακρόπολη με τον τρόπο του Kipper Williams στη Guardian: "Οι λαοί της Ευρώπης λένε, γυρίστε στη δουλειά σας." Ωχ! τσούζει! Και μας στέλνουν μηνύματα...

Πρώτο μήνυμα: Δεν είναι δική σας δουλειά να μας πείτε τι θα κάνουμε στη χώρα μας. Είναι δική μας υπόθεση. Αν θέλουμε να ξεσηκωθούμε θα το κάνουμε μόνοι μας. Αν δε θέλουμε δε θα το κάνουμε. Αφήστε εμάς να λογαριαστούμε με τις δικές μας κυβερνήσεις, εσείς να κοιτάτε τη χώρα σας. Κι αυτό μας φέρνει στο δεύτερο μήνυμα, το πιο ουσιώδες: λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά, αν θέλετε να βγείτε από την κρίση.

Το θέμα είναι ότι οι λαοί της Ευρώπης, που επικαλούμαστε, δε μας καταλαβαίνουν. Δεν καταλαβαίνουν γιατί μια χώρα μετατρέπει το εσωτερικό δημοσιονομικό της πρόβλημα σε ευρωπαϊκό, δεν καταλαβαίνουν γιατί οι Έλληνες, αντί να στρωθούν στη δουλειά, γυρίζουν με ανοιχτή την παλάμη ανα τον κόσμο περιμένοντας ελεημοσύνη, δεν καταλαβαίνουν πως μια χώρα που δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τα του οίκου της έχει το θράσος να αλλάξει το παγκόσμιο πολιτικο-οικονομικό σύστημα.

Και εδώ ακριβώς είναι η ουσία της παραίνεσης του Άγγλου γελοιογράφου: αλλάξτε το σαθρό πολιτικό σας σύστημα, ξεφύγετε από την κοινωνική, ηθική και πολιτιστική παρακμή, και μετά ελάτε να τα πούμε... Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος το μένος μας για το ΔΝΤ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τους "σιωνιστές" κι ας αναζητήσουμε στο εσωτερικό αυτούς που μας έφεραν σ' αυτή την κατάντια. Μην εκπλαγείτε αν, κατά τη διάρκεια αυτής της αναζήτησης, ανακαλύψετε και τον ίδιο σας τον εαυτό. Εδώ στρέφουμε τώρα τα πυρά μας! Τέρμα τα άλλοθι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: