Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Προς την αδαή κα Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργό Παιδείας: Ο ορισμός του αδιόριστου εκπαιδευτικού.


Την έχω ακούσει κι άλλες φορές να προκαλεί τους συνομιλητές της: "Πείτε μου τι σημαίνει αδιόριστος εκπαιδευτικός!" Την άκουσα κι εχθές να το λέει, όταν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί μπούκαραν στην ΕΡΤ απαιτώντας -και δικαίως- να ακουστεί και η δική τους φωνή κι όχι μόνο ο προπαγανδιστικός μονόλογος της Υπουργού -πως αλλιώς... στο όργανο της κυβερνητικής προπαγάνδας, την κρατική τηλεόραση, συνεντευξιαζόταν! Γι αυτό κι εγώ, προς επιμόρφωσή της, προθυμοποιήθηκα σήμερα να της δώσω τον ορισμό του αδιόριστου εκπαιδευτικού. Πάμε λοιπόν!

αδιόριστος εκπαιδευτικός: άνεργος πτυχιούχος καθηγητικών σχολών των πανεπιστημίων της Ελλάδας.

Των πανεπιστημίων της Ελλάδας, διευκρινίζω. Γιατί τέτοιου είδους σχολές μόνο σ' αυτή τη χώρα υπάρχουν. Και μην κάνει την ανήξερη η Υπουργός, να μην εκπλήττεται: "Μα τότε 100.000 απόφοιτοι των πανεπιστημίων είναι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί!" Έτσι, ακριβώς! Έτσι ξέρουν οι μαθητές που συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους κάθε χρόνο, έτσι εκπαιδεύονται οι φοιτητές των πανεπιστημίων: μοναδική προοπτική εργασίας τούς παρουσιάζεται η απορρόφησή τους από την εκπαίδευση. Κι αυτό ισχύει και στην πραγματικότητα. Ποτέ κανένας υπουργός Παιδείας δεν τους υπέδειξε άλλη εναλλακτική. Κι ας μην κάνει την ουρανοκατέβατη η Υπουργός. Αν δεν γνωρίζει ας ρωτήσει τον προϊστάμενό της, τον πρωθυπουργό, που το 1988 ανέλαβε υπουργός Παιδείας ο ίδιος και έκτοτε δεν έχει λείψει από καμιά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Κι ας συμμαζέψει η Υπουργός το τσιράκι της τον Πρετεντέρη που ανέλαβε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση με κορώνες τύπου "πώς είναι δυνατόν μια ομάδα να επιβάλει με το έτσι θέλω τις απόψεις της στρέφοντας με τέτοιο τρόπο τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της" πνίγοντας -κάτι που ξέρει καλά άλλωστε- κάθε μήνυμα λαϊκής δυσαρέσκειας. Μπράβο στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς που μπούκαραν στην ΕΡΤ εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους! Ας γίνει κι έτσι! Ας ξεσπάσει η αντίδραση -καιρός είναι- κι ας γίνει η αρχή από την εκπαίδευση, κι ας θυσιαστεί η κα Διαμαντοπούλου ως Ιφιγένεια στο βωμό της κοινωνικής εξέγερσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: