Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ανασκόπηση της λογοκρισίας στην Ελλάδα (2010)


Να μια ενδιαφέρουσα ανασκόπηση που ξεφεύγει από τις τετριμμένες ανασκο(λο)πίσεις που κατακλύζουν εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα τούτες τις μέρες:

Σύμφωνα με τον κατάλογο για την ελευθερία του Τύπου για το 2010 που δημοσίευσαν οι Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη συγκεκριμένη συνταγματική ελευθερία.

Γιατί έχει παραγίνει το κακό με τους τάχα μου θιγμένους πολιτικούς, δικαστές, γιατρούς και δε συμμαζεύται που στο άκουσμα μιας οξείας κριτικής προσφεύγουν εναντίον αυτού που στα πλαίσια του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης ασκεί την κριτική, αποκομίζοντας έτσι παχυλές αποζημιώσεις για ηθική βλάβη, προσβολή υπόληψης και γω δεν ξέρω τι. Δείτε με πόση ευκολία και με τι στενομυαλιά η μίζερη ελληνική δικαιοσύνη επιδοκιμάζει τους ενάγοντες και επιδικάζει τεράστια ποσά υπέρ τους και πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει τις αποφάσεις και επιστρέφει πίσω τις αποζημιώσεις στους εναγόμενους με μόνο κριτήριο την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης. Άντε γιατί τό 'χουν παρακάνει τα κάθε λογής παχύδερμα που ξέρουν να θίγονται και καλά μόνο όταν ο άλλος τους ασκεί με όλο του το δίκιο κριτική!

Διαβάστε τη λίστα της ντροπής στον elawyer.

Δεν υπάρχουν σχόλια: