Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Θυμάται κανείς την πανδημία γρίπης;


Ρε παιδιά, τι γίνεται με την πανδημία; Που είναι η λαλίστατοι επιστήμονες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, που μας έπρηζαν το προηγούμενο διάστημα να κάνουμε το εμβόλιο; Γιατί τέτοια μουγκαμάρα;
Επειδή σ' αυτό το μπλογκ ασχοληθήκαμε αρκετά με το θέμα δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι. Ας το κλείσουμε λοιπόν παραπέμποντας στο περιοδικό Ελεύθερη Έρευνα που έδειξε από την αρχή μια συνεπή στάση. Άντε και του χρόνου!

...Για σκόπιμη δημιουργία στημένου πανικού της «γρίππη των χοίρων» και της ψευδούς της ανάδειξης σε πανδημία τύπου 5, κατηγόρησε τις φαρμακοβιομηχανίες ο Γερμανός ιατρός και επιδημιολόγος Wolfgang Wodarg επικεφαλής του τομέα υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης. «Αρχικά δημιούργησαν μεγάλο πανικό μετά την γρίππη των πτηνών και στη συνέχεια με την γρίππη των χοίρων. Οι εθνικές κυβερνήσεις δαπάνησαν δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά εμβολίων και θα πρέπει να γίνει έρευνα για το τί κρύβεται πίσω από αυτό. Άλλωστε δεν έχουμε την πολυτέλεια δαπανών, για άχρηστα μέτρα για την υγεία», δήλωσε στον τύπο.

Επίσης μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ζήτησαν την δημιουργία επιτροπής διερεύνησης, που θα εξετάσει «το σκάνδαλο και την απειλή για την υγεία των ψευδών πανδημιών». Ο γερμανός βουλευτής του SΡD κάνει τώρα λόγο για μια «ήπια επιδημία γρίππης», η οποία μεταμορφώθηκε σε «ψευδή πανδημία». Αποκάλεσε μάλιστα την υπόθεση ως «το μεγαλύτερο ιατρικό σκάνδαλο της εκατονταετίας» και ζητεί να ερευνηθούν άμεσα «οι επιπτώσεις της πανδημίας και του κόστους της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο». Παράλληλα οι καταγγέλλοντες βάζουν στο στόχαστρο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), για την ευκολία με την οποία έκρινε, ότι πρόκειται για πανδημία μόλις δύο μήνες μετά την εμφάνιση του ιού και χωρίς πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση.

Στο κείμενο ο κ. Wodarg και οι συνάδελφοί του αναφέρουν, ότι οι φαρμακοβιομηχανίες «υποκίνησαν την κατασπατάληση πόρων, που προορίζονταν για την υγεία προς όφελος αναποτελεσματικών στρατηγικών εμβολιασμού» , προκειμένου να αποκομίσουν «τεράστια κέρδη, χωρίς κανένα ρίσκο». «Εξέθεσαν χωρίς λόγο εκατομμύρια υγιείς ανθρώπους στους κινδύνους των άγνωστων παρενεργειών των εμβολίων που δεν ήταν επαρκώς δοκιμασμένα» προσθέτει το κείμενο
...

Διαβάστε περισσότερα

1 σχόλιο:

athina μπασιούκα είπε...

Λοιπόν, γενικά είναι σωστά αυτά που γράφεις.
Επειδή την πέρασα την γρίππη όμως έχω να πω τα εξής δύο:
- Δεν θα πεθάνουμε όλοι από την γρίππη, όπως μας είπαν.

- Από την άλλη όμως, πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση αν σε πάρει βαριά. Είμαι ένας νέος, υγιής οργανισμός και από το πουθενά υπέφερα - στην κυριολεξία για έναν ολόκληρο μήνα. Συνεχώς ξαναγυρνούσε χειρότερα, όσο και αν πρόσεχα. Σου μιλάω ότι μέχρι να γίνω καλά, με τσάκισε. Οπότε, ναι, δεν θα πεθάνουμε από τη νέα γρίππη αλλά δεν είναι και κάτι αππλούστατο και γελοίο όπως διατείνονται μερικοί.