Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Τα εμβόλια αγοράσθηκαν. -Λήξις της πανδημίας (Οι ανακοινώσεις του Π.Ο.Υ)

Τελικά την είχαμε ψιλιαστεί. Η πανδημία θα τελείωνε μόλις αγοράζονταν όλα τα εμβόλια της νέας γρίπης. Σ' αυτό το συμπέρασμα οδηγούμαστε από την πρόσφατη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας:

«Ο Π.Ο.Υ. έχει αξιολογήσει συστηματικά τις επιπτώσεις της τρέχουσας πανδημία γρίπης ως μέτρια. Ο Π.Ο.Υ. υπενθύμισε με συνέπεια στην ιατρική κοινότητα, δημόσια, και μέσω των μέσων ενημέρωσης, ότι η εμπειρία από τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών δείχνει ότι περνούν ήπια γριπώδη συνδρομή και ανακτούν πλήρως μέσα σε μια εβδομάδα, έστω και αν δεν λάβουν καμιά μορφή ιατρικής περίθαλψης. Ο Π.Ο.Υ. πάγια συνιστά την αποφυγή τυχόν περιορισμών σε ταξίδια ή το εμπόριο. Αν και η εξέλιξη των ιών της γρίπης είναι εμφανώς απρόβλεπτη, εκφράζεται η ελπίδα ότι αυτή η μέτρια επίδραση θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας».

Για περισσότερα δες εδώ.

Κι όλο αυτό το νταβαντούρι έγινε χάριν της συνεργασίας του Π.Ο.Υ με τις φαρμακοβιομηχανίες -που, όπως ο ίδιος ομολογεί, είναι αγαστή:

«WHO has historically collaborated with the pharmaceutical industry for legitimate reasons». «Ο ΠΟΥ συνεργάζεται ιστορικά με τις φαρμακοβιομηχανίες νόμιμα». Βλ. εδώ

Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν ακούσαμε από τα ΜΜΕ. Αντίθετα επιμένουν στην εξάπλωση της πανδημίας, σε θανάτους, "κάντε το εμβόλιο" κτλ κτλ

Για όλα αυτά διάβασε αναλυτικά εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: