Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Αντίο AIDS! H Janine Roberts και το κουρελόχαρτο του Robert Gallo (στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Παπαγιαννίδου)

Τελικά πήγα στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Παπαγιαννίδου που έγινε χθες Τετάρτη 8 Απριλίου, στο Μουσείο Αθλητισμού, στη Θεσσαλονίκη.
Τι συγκράτησα από τους ομιλητές.
Η Ιρλανδή δημοσιογράφος Janine Roberts παρουσίασε την ιδρυτική συνθήκη του HIV=AIDS που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science τον Μάιο του 1984. Μας έδειξε το χειρόγραφο του Popovic και τα μαγειρέματα του Gallo προκειμένου να θεμελιώσει μια αμφιλεγόμενη και προβληματική "ανακάλυψη". Κι αυτό δε χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας για να το καταλάβει. Μπορείτε και μόνοι σας να δείτε εδώ. Αν αυτό το κουρελόχαρτο ονομάζεται επιστημονική εργασία, τότε όσες ακολούθησαν και στηρίζονται σ' αυτό, τι είναι; Δικαίως με επιστολή της στο περιοδικό Science ζητάει την ανάκληση της δημοσίευσης του 1984. Όλα αυτά τα προκάλεσε η έκδοση του βιβλίου της, Fear of the Invisible, την εισαγωγή του οποίου, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία θα βρείτε εδώ.

Η Μαρία Παπαγιαννίδου έκανε έκκληση να υπογράψουμε την επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο με την οποία του ζητάει να δώσει στη δημοσιότητα τις αποδείξεις της εξίσωσης HIV=AIDS. Μπορείτε να υπογράψετε εδώ

Ο ελληνοαμερικανός Dr Andrew Maniotis επισήμανε πως ενάντια σε κάθε επιστημονική δεοντολογία η έρευνα για το AIDS σταμάτησε πραξικοπιματικά με τη δημοσίευση του Robert Gallo και οποιοσδήποτε φίλεργος και φιλότιμος επιστήμονας τολμά να ρωτήσει κάτι πέρα από τα όρια αυτής της δημοσίευσης πυροβολείται πανταχόθεν. Φανταστείτε, είπε, κάποιος επιστήμονας να διεκδικεί ως μοναδική αιτία των καρδιακών νοσημάτων το κάπνισμα και να πυροβολεί όποιον υποστηρίζει τη βλαπτική επίδραση του λίπους, ή και τ' ανάποδο. Τέτοιες πρακτικές είναι ξένες προς την επιστήμη.
Η Julian Sacher, Γερμανίδα γιατρός, αναφέρθηκε σε εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο και το AIDS που εφαρμόζει και που θα παρουσιάσει σε σεμινάριο στην Αθήνα ή και τη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι.
Τέλος, ο Π. Σ. ήταν ένα άλλο ζωντανό παράδειγμα της ανυπαρξίας του HIV. Διεγνωσμένος οροθετικός εδώ και τέσσερα χρόνια, αρνήθηκε να πάρει τα φάρμακα του AIDS και μπήκε σε πρόγραμμα εναλλακτικής θεραπείας υπό την γιατρό Sacher.
Τι συμπέρανα
Έχω πειστεί για την ανυπαρξία του HIV που αποτελεί μια πλεκτάνη επίορκων επιστημόνων και φαρμακοβιομηχανιών. Το AIDS όμως, η ανοσοεπάρκεια, χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. Ο σκοταδισμός όμως που έχει επιβληθεί από το κατεστημένο, δε βοηθάει καθόλου σ' αυτή την κατεύθυνση. Έτσι και η επιστήμη μένει τυφλή, και εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από τα φάρμακα του AIDS. Οι μόνοι που βλέπουν φως είναι οι φαρμακοβιομηχανίες που βλέπουν τα ταμεία τους να γεμίζουν, έχοντας κάνει μια σίγουρη επένδυση στον ανθρώπινο φόβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: