Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

The Angelina effect ή οι κράχτες του ιατρικού κατεστημένου



Μια συρραφή αποσπασμάτων με θέμα την υγεία από την Ελεύθερη Έρευνα, πριν μιλήσω στην επόμενη ανάρτηση για τη δική μου περίπτωση -όχι δεν έχω κόψει τα βυζιά μου!

---

Μέσα στην παγκόσμια οικονομική στημένη κρίση, που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, άλλο ένα στημένο φιάσκο έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του στα media. Η είδηση έκανε πάταγο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η Αντζελίνα Τζολί έκανε προληπτικά διπλή μαστεκτομή, για να προλάβει τον επικείμενο καρκίνο τού στήθους, που την απειλούσε, λόγω «κακών» γονιδίων και κληρονομικότητας!

Αν κάποιος κοιτάξει με νηφαλιότητα πίσω από την κουρτίνα θα δει, ότι πίσω από όλο αυτό βρίσκεται και πάλι το ιατρικό σύστημα και τα οικονομικά συμφέροντά του. Μια παλιά συνταγή κατατρομοκράτησης των μαζών (αυτή τη φορά εναντίον των γυναικών), όπου σαν όπλο χρησιμοποιείται και πάλι ο μεγαλύτερος ανθρώπινος φόβος, αυτός τού θανάτου.

Όπως και παλαιότερα, όταν η απάτη με τους εργαστηριακούς ιούς Embola, Άνθρακα, AIDS, Η1Ν1 και Η1Ν4 παρουσιάστηκαν ως επικείμενες επιδημίες και o κόσμος τσιμπούσε το δόλωμα, έτσι και τώρα, οι μάζες πίστεψαν ακόμα μια φορά τις σειρήνες τής Ιατρικής. Η τακτική εδώ ήταν διαφορετική. Όπως οι ψαράδες, που αλλάζουν το δόλωμα ή και τον τρόπο ψαρέματος στα ψάρια μετά από 4-5 φορές, επειδή τα ψάρια συνηθίζουν, έτσι και η ιατρική κοινότητα επιστράτευσε μια πανέμορφη γυναίκα-σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς, μια γυναίκα, που είναι πρότυπο όλων των γυναικών τού κόσμου, μια γυναίκα πρέσβειρα ειρήνης και φιλανθρωπίας και ταυτόχρονα μητέρα τριών παιδιών, που έχει υιοθετήσει άλλα τρία. Με λίγα λόγια διάλεξε την ιδανική γυναίκα-πρότυπο, για να προωθήσει το νέο της μεγάλο φιάσκο.

Η προληπτική μαστεκτομή (ακρωτηριασμός τού στήθους) για όσους γνωρίζουν δέν είναι κάτι καινούργιο. Πρόκειται για μια «προληπτική», όπως λέγεται, μέθοδο τής Κλασικής Ιατρικής, που χρησιμοποιείται κατά τα τελευταία χρόνια από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Αλλά δέν είναι μόνο αυτό. Η αρχή είχε γίνει κατά το μεσαίωνα με τις αφαιμάξεις. Από τις αρχές τού προηγούμενου αιώνα, η κλασική ιατρική χρησιμοποιεί τις προληπτικές αφαιρέσεις οργάνων για λόγους υγείας, όπως ισχυρίζεται, με τις αμυγδαλές των παιδιών και τα «κρεατάκια» (αδενοειδείς εκβλαστήσεις, που εμφανίζονται πάλι σε παιδική ηλικία). Ακολούθησαν αφαιρέσεις-ακρωτηριασμοί ολόκληρων οργάνων ή και αδένων, όπως χολής, παγκρέατος, προστάτη, θυρεοειδούς, εντερικών τμημάτων και άλλα, πάντα στον βωμό τής πρόληψης…

Η ιατρική κοινότητα δέν γνωρίζει τί σημαίνει πρόληψη ή καλύτερα δέν θέλει να γνωρίζει. Έτσι, πρόληψη για την Κλασική Ιατρική είναι αρχικά η διάγνωση. Αφού μια νόσος διαγνωστεί σε αρχικά στάδια, αρχίζουν οι «προληπτικές θεραπείες», χειρουργικές επεμβάσεις, χημικές θεραπείες, ακτινοβολίες και άλλες βίαιες και αφύσικες πρακτικές.



Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο κι ιδιαίτερα στις αγγλόφωνες χώρες, ΗΠΑ, Καναδά, Αγγλία, Αυστραλία, είναι αναπτυγμένη η Φυσική ή αλλιώς Εναλλακτική Ιατρική. Μερικά από τα συστήματα τής εναλλακτικής Ιατρικής είναι η Φυσικοπαθητική (Naturopathy), η Ορθομοριακή Ιατρική, η Διατροφική Ιατρική, η Βοτανική Ιατρική (Φυτοθεραπεία), η Οστεοπαθητική, η Χειροπρακτική, η Ομοιοπαθητική, ο Βελονισμός, η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, η Αγιουρβέδα (Παραδοσιακή Ινδική Ιατρική). Στις χώρες αυτές υπάρχουν εκατοντάδες πανεπιστήμια και κολλέγια, όπου οι φοιτητές τους σπουδάζουν αυτές τις θεραπευτικές επιστήμες και μετά την αποφοίτησή τους μπορούν να εργαστούν νόμιμα είτε σε νοσοκομεία είτε ιδιωτικά.

Παρ’ όλο, που η οργανωμένη Ιατρική (η καλούμενη ορθόδοξη ή συμβατική) έχει ισχυρή δύναμη σε αυτές τις χώρες, αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών, τα εναλλακτικά ιατρικά συστήματα είναι σε ιδιαίτερη άνθιση και μάλιστα με κρατική αποδοχή. Χιλιάδες βιβλία Φυσικής Ιατρικής κυκλοφορούν κάθε χρόνο στην αγγλική γλώσσα και πολλά γίνονται μπεστ σέλλερς στις ανωτέρω χώρες. Χιλιάδες blogs και ιστοσελίδες υπάρχουν στο διαδίκτυο στην αγγλική γλώσσα για θέματα υγείας εξεταζόμενα με εναλλακτική προσέγγιση.

Πολλά άτομα των χωρών αυτών, αν και δέν έχουν σπουδάσει κάποια από τα προαναφερθέντα θεραπευτικά συστήματα, είναι αρκετά ενημερωμένα για θέματα υγείας. Πιστεύουν στην πρόληψη, δέν θέλουν να στρέφονται σε φαρμακοχημικές θεραπείες και ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Τρέφονται υγιεινά, παίρνουν τις βιταμίνες τους και άλλα συμπληρώματα διατροφής, αθλούνται και διαβάζουν για θέματα υγείας. Σε ξένα blogs ή ιστοσελίδες, κάτω από ένα άρθρο ή δημοσίευμα μια εφημερίδας ή ενός γιατρού πάνω σε θέματα υγείας, θα δεις να ακολουθούν εκατοντάδες σχόλια ανθρώπων, που αν και δέν είναι ειδικοί επιστήμονες, θα θαυμάσεις τη βαθειά γνώση και ευαισθησία τους πάνω σε αυτά τα θέματα.

Η Φυσική - Εναλλακτική Ιατρική είναι ανύπαρκτη στην Ελλάδα. Οι Φυσικοπαθητική (Naturopathy), Ορθομοριακή Ιατρική, Διατροφική Ιατρική, Βοτανική Ιατρική (Φυτοθεραπεία), Οστεοπαθητική, Χειροπρακτική, Ομοιοπαθητική, Βελονισμός, Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, Αγιουρβέδα (Παραδοσιακή Ινδική Ιατρική) δέν αναγνωρίζονται στη χώρα μας, δέν υπάρχουν ειδικά πανεπιστήμια ή κολλέγια, όπου κάποιος μπορεί να σπουδάσει μια από τις ανωτέρω επιστήμες κι αν κάποιος έχει σπουδάσει στο εξωτερικό Φυσική Θεραπευτική, οι σπουδές του δέν αναγνωρίζονται και πρέπει ή να μείνει άνεργος ή να δουλέψει ημιπαράνομα ή να ξενιτευτεί μια και καλή από την Ελλάδα.

Και δεν είναι τυχαίο, που στην Ελλάδα δέν αναγνωρίζεται η Διατροφολογία (με την έννοια τής Διατροφικής Θεραπευτικής), αλλά μόνο η Διαιτολογία. Οι διαιτολόγοι τής Ελλάδας αυτοανακηρυσσόνται ως κλινικοί διαιτολόγοι - διατροφολόγοι, όρος ανύπαρκτος σε όλο τον κόσμο, αφού διαιτολογία και διατροφολογία είναι ξεχωριστές επιστήμες με διαφορετικές σπουδές. Το να ανακηρύσσεται κάποιος ως κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος δέν διαφέρει σε τίποτα, σα να λέει κάποιος, ότι είναι γιατρός - νοσοκόμος ή για να πω κάτι πιο ακραίο, σαν ένας να δηλώνει «καπιταλιστής - μαρξιστής»!