Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ανασκόπηση της λογοκρισίας στην Ελλάδα (2010)


Να μια ενδιαφέρουσα ανασκόπηση που ξεφεύγει από τις τετριμμένες ανασκο(λο)πίσεις που κατακλύζουν εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα τούτες τις μέρες:

Σύμφωνα με τον κατάλογο για την ελευθερία του Τύπου για το 2010 που δημοσίευσαν οι Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη συγκεκριμένη συνταγματική ελευθερία.

Γιατί έχει παραγίνει το κακό με τους τάχα μου θιγμένους πολιτικούς, δικαστές, γιατρούς και δε συμμαζεύται που στο άκουσμα μιας οξείας κριτικής προσφεύγουν εναντίον αυτού που στα πλαίσια του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης ασκεί την κριτική, αποκομίζοντας έτσι παχυλές αποζημιώσεις για ηθική βλάβη, προσβολή υπόληψης και γω δεν ξέρω τι. Δείτε με πόση ευκολία και με τι στενομυαλιά η μίζερη ελληνική δικαιοσύνη επιδοκιμάζει τους ενάγοντες και επιδικάζει τεράστια ποσά υπέρ τους και πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει τις αποφάσεις και επιστρέφει πίσω τις αποζημιώσεις στους εναγόμενους με μόνο κριτήριο την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης. Άντε γιατί τό 'χουν παρακάνει τα κάθε λογής παχύδερμα που ξέρουν να θίγονται και καλά μόνο όταν ο άλλος τους ασκεί με όλο του το δίκιο κριτική!

Διαβάστε τη λίστα της ντροπής στον elawyer.

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ο Νέος Αθεϊσμός.


Χρόνης Πολυχρονίου: -Σε τι ακριβώς αναφέρεται ο όρος Νέος Αθεϊσμός;

Victor J. Stenger: -Έτσι ονομάστηκε το φαινόμενο της κυκλοφορίας αλλεπάλληλων μπεστ σέλερ, τα οποία υπογράφονταν από τους άθεους Sam Harris, Richard Dawkins, Daniel Dennett, Christopher Hitchens και από μένα το διάστημα 2004-2007. Επίσης αναφέρεται στα δημοφιλή μπλογκ των άθεων Ρ.Ζ. Meyers, Rebecca Watson κ.ά. Συχνά, αν και λανθασμένα, μας κατηγορούν ότι είμαστε επιθετικοί· ωστόσο, οι Νέοι Άθεοι δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να υιοθετούμε μια σταθερή και ασυμβίβαστη στάση υπέρ της επιστήμης και της λογικής, ακόμη και όταν προκαλούμε βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις. Βλέπουμε τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό ως μια σοβαρή απειλή για την κοινωνία, την οποία πρέπει να πολεμήσουμε. Θεωρούμε επίσης ότι και οι μετριοπαθείς πιστοί έχουν τουλάχιστον μέρος της ευθύνης, δεδομένου ότι διατηρούν πολλές από τις ίδιες παράλογες δεισιδαιμονίες με τους ακραίους πιστούς.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι Νέοι Άθεοι αναγνωρίζουν και απολαμβάνουν σε προσωπικό επίπεδο τη λογοτεχνική και καλλιτεχνική αξία των Γραφών, της θρησκευτικής τέχνης και μουσικής. Η διαμάχη αφορά όσους προσπαθούν να επιβάλουν τις υπερφυσικές πεποιθήσεις τους στον υπόλοιπο πληθυσμό. Διαφωνούμε με αυτές και θεωρούμε ότι δεν είναι άξιες σεβασμού, ακριβώς επειδή είναι θρησκευτικές.

Διαβάστε περισσότερα στην Ελευθεροτυπία

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Φοβάστε, κύριε Παπανδρέου; Ή μας λέγατε ψέματα για την Ελλάδα που θα παίρνει πρωτοβουλίες, θα θέτει θέματα κτλ. κτλ. ....

Βασίλειος Μαρκεζίνης-Θεόδωρος Καρυώτης

Ανοιχτή Επιστολή

Η τραγωδία του Καστελόριζου

Από το Βήμα (Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010)

Η δια μονομερούς δηλώσεως δημιουργία της κυπριακής (ΑΟΖ) το 2004 από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ήταν πραγματικά ηγετική κίνηση. Αν και η Τουρκία διεμαρτυρύθη, η απόφαση έγινε αμέσως αποδεκτή και από την ΕΕ και από τις ΗΠΑ. Επανειλημμένες προσεγγίσεις του όμως προς την Ελληνική πλευρά, να οριοθετήσει μαζί με την Κύπρο την ΑΟΖ, του έμειναν αναπάντητες. Η πρόσφατη απόφαση της μεγαλονήσου να οριοθετήσει την ΑΟΖ με το Ισραήλ δεν αφήνει πλέον καμία δικαιολογία στην Ελλάδα να μην ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της.



Εδώ και 30 χρόνια η χώρα μας επιμένει ότι η μοναδική διαφορά με την Τουρκία - η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου - είναι νομικής φύσης. Η έννοια της υφαλοκρηπίδας όμως έχει, εδώ και 25 χρόνια, υπερκεραστεί απ' αυτή της ΑΟΖ.

Με βάση τα άρθρα 55-57 της νέας Σύμβασης του 1982 ως ΑΟΖ ορίζεται η πέραν και παρακείμενη της αιγιαλίτιδας ζώνης περιοχή σε πλάτος μέχρι 200 ναυτικών μιλίων από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το πλάτος της αιγιαλίτιδας ζώνης και εντός της οποίας το παράκτιο κράτος ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα σε θέματα που έχουν σχέση με την εξερεύνηση, εκμετάλλευση, διατήρηση και διαχείριση των φυσικών πηγών ζώντων ή μη των υδάτων, του βυθού και του υπεδάφους της θάλασσας.



Επίσης η Σύμβαση αναφέρει ρητά (άρθρο 121, παράγραφο 2) ότι όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα ενός νησιού καθορίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζονται και για τις ηπειρωτικές περιοχές. Επομένως, η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ίδια επιχειρήματα για την ΑΟΖ που προβάλλει για την υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου, ότι, δηλαδή, τα νησιά μας δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα ή ότι κάθονται πάνω στην υφαλοκρηπίδα της Ανατολίας. Επιπλέον, η νέα Σύμβαση έχει καταργήσει τη γεωλογική έννοια της υφαλοκρηπίδας και έτσι η Τουρκία έχει χάσει άλλο ένα επιχείρημα.



Κλειδί σ' αυτή την οριοθέτηση είναι το Καστελόριζο, νησί το οποίο κατοικείται και, κατά συνέπεια, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι και διαθέτει ΑΟΖ και ότι είναι νησί της ΕΕ. Εάν η Ελλάδα δεχτεί να προχωρήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο χωρίς τον υπολογισμό του Καστελόριζου, η εμφανής συνέπεια θα είναι η Ελλάδα να μην έχει θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο!



Οι τελευταίες μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου και πετρελαίου στο τρίγωνο Καστελόριζου-Κρήτης-Κύπρου. Οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες έγιναν από αμερικανικές εταιρείες πού, προφανώς, ειδοποίησαν τους Τούρκους γι΄αυτό και, πιθανώς, είναι ζήτημα χρόνου προτού οι τελευταίοι αρχίσουν να προκαλούν την Ελλάδα με έρευνες στην περιοχή.

Τελευταία ακούονται πολλά γύρω από την παλαιά Αμερικανική ιδέα περί συνεκμεταλλεύσεως. Η συνεκμετάλλευση δεν οδηγεί πουθενά, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, και γι΄αυτό ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε από άλλες χώρες που αντιμετώπισαν τα προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία. Συνεκμετάλλευση λοιπόν θα είναι τραγικό λάθος με επιπτώσεις και σε άλλους τομείς των διμερών σχέσεων, ανοίγοντας την όρεξη της Τουρκίας και για άλλους οικονομικούς πόρους, όπως την αλιεία.

Εν όψει των ανωτέρω, η Ελλάδα, ακολουθούσα το παράδειγμα άλλων χωρών (π.χ ΗΠΑ, Ρωσία, των περισσοτέρων χωρών της ΕΕ, Ισραήλ) να διακηρύξει την κυριαρχία της σε ΑΟΖ με βάση τη Σύμβαση του 1982.

Τα ανωτέρω μπορούν να γίνουν με την ψήφιση νόμου που να δημιουργεί ΑΟΖ στις ελληνικές θάλασσες και εν συνεχεία να ανακοινωθεί στον ΟΗΕ. Μετά θα έρθουμε σε διαπραγματεύσεις με την Κύπρο και την Αίγυπτο προς καθορισμό της διαχωριστικής γραμμής.

Βεβαίως, η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει τέτοια κίνηση, όπως έπραξε και πρόσφατα με την Κύπρο. Νομικώς όμως αυτό είναι αδιάφορο. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να της υπενθυμίσουμε ότι η προσχώρησή της στην Σύμβαση του Δίκαιου της Θάλασσας είναι μια από τις προϋποθέσεις για την πλήρη ένταξή της στην ΕΕ.



Βεβαίως, η «χώρα των μηδενικών διαφορών» θα μπορούσε, αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο, να επανέλθει στις παράνoμες παραβιάσεις του εναερίου και υδάτινου χώρου μας. Επιθυμεί όμως να καταστρέψει την εικόνα ότι «έχει αλλάξει» που και η ίδια αλλά και οι εν Ελλάδι υποστηρικτές της, εδώ και χρόνια, προσπαθούν να δημιουργήσουν;

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ο Στοππάκιος στη Χώρα των Θαυμάτων: Θαύμα 2ο.


Η παλιά Ελλάδα πεθαίνει. Γιατί τόσα πτώματα τριγύρω;

Δε θάβουν
τους νεκρούς τους εδώ;

Don't they bury
Their dead?


Nicholas Kachtitsis

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Εορταστικό ή περί ηλιθιότητας.


Τον απέλυσαν λέει -τον Κώστα Γιαννακίδη- επειδή μετέδωσε το σατιρικό τραγουδάκι "Ho ho fuckin' ho" του Kevin Wilson...

Τώρα αυτή την ενέργεια του κ. Ρέστη, συνιδιοκτήτη του ΒΗΜΑ 99,5, πώς να την πω; Να την πω συντηρητισμό; Να την πω αμάθεια; Να την πω ηλιθιότητα; Θα την πω ηλιθιότητα!

Γιατί χρειάζεται να είναι κανείς πολύ ηλίθιος για να μην καταλάβει τη σάτιρα του εν λόγω τραγουδιού και να αντιδράσει όπως αντέδρασαν οι μουσουλμάνοι στα σκίτσα του προφήτη.

Εκτός πια κι αν έχει πωρωθεί τόσο πολύ από τις φιέστες των αγγέλων που διοργανώνουν οι κατά τόπους δημαρχαίοι κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα.

Ή αν στα αυτιά του αντηχούν ακόμα οι φωνούλες (μπλιαχ) από τις παιδικές χορωδίες και τα γλυκανάλατα ποπ τραγουδάκια που κατακλύζουν με μορφή παράκρουσης τους ραδιοφωνικούς σταθμούς αυτές τις μέρες.

Μπορεί και να μην ήθελε να χαλάσει την εορταστική ψευδαίσθηση των μικροαστών... Δεν ξέρω...

Πάντως η όποια απαγόρευση φέρνει πάντα τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Κι έτσι μάθαμε τον Kevin Wilson...

Κι έτσι έφτιαξα κι εγώ μια καινούρια playlist που μπορείτε να απολαύσετε παραπλεύρως...

Σ' αυτό το ιστολόγιο πάντως θα γιορτάσουμε την έλευση της νέας χρονιάς με ένα ανθολογημένο λογοτεχνικό κείμενο. Κλασικά... όπως κάθε χρόνο.

Update 27/12: Δυστυχώς το τραγουδάκι Fuck Christmas των Fox's Rockers έχει "εξαφανιστεί" από το youtube, γι' αυτό και δεν ακούγεται στην playlist -κάτι που αποδεικνύει περίτρανα τα περί ηλιθιότητας που έλεγα παραπάνω στον Κόσμο γενικότερα!!!

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Κληρωτίδα: το σημείο G της αυθεντικής δημοκρατίας.


Πάντα εκτιμούσα τον πνευματώδη λόγο. Όταν το πνεύμα συνδυάζεται και με λεξιλογικά παιχνίδια είναι το καλύτερό μου. Και όταν αυτός ο λόγος καταλήγει σε επίκαιρα και μεστά συμπεράσματα του τύπου "Όταν αυτοί, οι οποίοι εξουσιάζουν, διαπλέκονται με εκείνους, που βρίσκονται εκεί για να τους ελέγχουν, είναι θέμα χρόνου όλοι μαζί να ελέγξουν και τούς δικαστές, για να συνεχίσουν τα εγκλήματά τους" είναι το ακόμη καλύτερό μου. ΄Οπως στο κείμενο του Δρ. Ν.Κ. Γεωργαντζά, που ακολουθεί:

Είναι δύσκολο στη σύγχρονή μας προσωρινότητα, όπου ζούμε με τόσες ηθικο - πολιτικο - οικονομικές κρίσεις, τόσους φόβους και τόσα πάθη, να μπορούμε πάντα να ξεχωρίζουμε ορισμένους όρους, έστω και απλούς, ξεκάθαρα, ξελαμπικαρισμένα. Ίσως ένας αναγνώστης θα τον έλεγε «ανελλήνιστο», αλλά μέσα στα τόσα βάσανα τής καθημερινότητας έρχονται στιγμές, που νομίζω, πως γίνεται εύκολο να μπερδέψει κάποιος τον μαθηματικό όρο «πηλίκον», το αποτέλεσμα δηλαδή τής διαίρεσης δύο αριθμών, με την λέξη «πηλήκιο», που είναι ένα στρατιωτικό κάλυμμα κεφαλής, έστω και αν είναι τούτος ο παγκόσμιος στοχαστής Νο 79 τού 2010.

Δύο άλλες λέξεις, που επίσης εύκολα μπορεί να μπερδέψει κάποιος είναι η λέξη «κλειτορίς» και η λέξη «κληρωτίς». Ακόμα και η Google τις μπερδεύει, τουλάχιστον στον τομέα των images! Παρακαλώ πολύ όμως, δώστε πάρα πολλή μεγάλη προσοχή και δείξτε φρόνηση τώρα, διότι εκτός από το ερωτικό, επίσης υπάρχει και το γαστριμαργικό «σημείο G». Αμέ... Τι, παίζουμε; Από πού νομίζετε βγήκε το «τα φάγαμε μαζί»;


Διαβάστε περισσότερα στην Ελεύθερη Έρευνα.

Δήλωση στήριξης της κυβέρνησης!!!

Επιτέλους! Η κυβέρνηση δείχνει να βρήκε το στόχο της: το Δημόσιο. Έκανε λάθος που στην αρχή στράφηκε ενάντια στους εργαζομένους και τους συνταξιούχους περικόπτοντας ό,τι μπορούσε και φορολογώντας με κάθε μέσο, αυξάνοντας τον ΦΠΑ και το φόρο των επιχειρήσεων -και μιλάω για τις μικρές επιχειρήσεις, αυτές τις πληρώνουν πάντα, οι μεγάλες βρίσκουν τρόπο και ξεφεύγουν- και απομυζώντας κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή της ελληνικής κοινωνίας, για να τραφεί η κεντρική γαστέρα, ο φαταούλας του αντιπαραγωγικού και αναποτελεσματικού Δημοσίου.

Σ' αυτή την προσπάθεια συρρίκνωσης και αναδιάρθρωσης του δημοσίου δεν μπορώ παρά να υποστηρίξω την κυβέρνηση. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι αυτό το μπλογκ δημιουργήθηκε από αφορμή μια καταγγελία μου για τον ΟΣΕ και τους αλήτες υπαλλήλους του -οι δυο τρεις πρώτες αναρτήσεις μου αυτό το θέμα έχουν.

Γι' αυτό το λόγο έβγαλα το βιντεάκι με τα ψέματα του πρωθυπουργού από την προμετωπίδα. Στόχος τώρα δεν είναι ο ψεύτης πρωθυπουργός αλλά το διεφθαρμένο δημόσιο.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι ξεχνάμε. Γι' αυτό, το βιντεάκι θα βρει μια θέση εδώ ως μνημείο πολιτικής αγυρτίας.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Τα χάικου του χειμώνα.

Λίγες μέρες πριν το χειμερινό ηλιοστάσι, στις 22 Δεκεμβρίου, ιδού νωρίτερα, λόγω της πρώιμης έλευσης του χιονιά, μερικά χάικου για το χειμώνα από το βιβλίο των Ηλία Γκούμα και Χρήστου Καφτεράνη (μτφ), Χάικου, εκδ. μάτι 2002. Η εικονογράφηση από το έργο των Alfred Sisley και Camille Pissarro αυτή τη φορά.


Μόνη πλανιέται
στη χέρσα γη
η χειμερινή σελήνη


Χειμωνιάτικη θλίψη
διασχίζοντας το χωριό
ένα σκυλί γαυγίζει


Νυχτερινή πορεία
το χιόνι πέφτει
αποχαιρετώντας το χρόνο


Ποιος αγρυπνάει μακριά
μ' αναμμένη τη λάμπα;
Παγωμένη μεσονύκτια βροχή


Έφιππος
ο παγωμένος ίσκιος μου
ακολουθεί έρποντας

Ακίνητη φλόγα
κύκλος
η μοναξιά του χειμώνα


Η φωτιά τρεμοσβήνει
προχωρημένη νύχτα
χτύποι στην πόρτα


Και τώρα
ας θαυμάσουμε το χιόνι
μέχρι να εξαντληθούμε


Ξημέρωμα πρωτοχρονιάς
ένας άνεμος από τα βάθη των αιώνων
φυσάει στο πευκοδάσος


Ξημέρωμα πρωτοχρονιάς
πόσο μακρινή
η χθεσινή μέρα

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Πειρατικός FM: Βγάζοντας τη γλώσσα στην εξουσία.

Όλοι συνηθίζουμε να ταυτίζουμε την εξουσία με το κράτος -και όχι άδικα.

Ο καθένας όμως μπορεί να το παίξει εξουσία ...στο σπίτι ...στη δουλειά ... στο σχολείο ...στο στρατό ....στην παρέα ...όπου υπάρχει μια κοινωνική ομάδα πάντα κάποιος καλοθελητής θα βρεθεί να εξουσιάσει.

Ακόμα και στη μπλογκόσφαιρα...

Ακόμα κι ένας αντιεξουσιαστής μπορεί να διολισθήσει στην εξουσία...

Σ' όλους αυτούς τους εξουσιολάγνους λοιπόν αφιερωμένο το επόμενο κομμάτι.

Ψηλά στη σιδερόσκαλα
καλή μου μ' είχες κρύψει
και κρεμασμένος εκειδά
είχα ανακαλύψει
ποια ήταν η πατρίδα μου
μα και συγχρόνως είδα
μες στα βαμμένα μάτια σου
την άλλη μου πατρίδα.



Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Μια ακόμα επίθεση στους μπλόγκερς (από τον Θεόδωρο Πάγκαλο). -Μηδέν άγαν, Αύγουστε!


Καταρχάς, να ξεκαθαρίσω κάτι. Το μπλογκ του zougla.gr δε με εκφράζει καθόλου. Δεν είναι μόνο η ανωνυμία των χρηστών που γράφουν εκεί κάτι που θεωρώ απαράδεκτο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να υποχρεώνεται κάποιος να αρθρογραφεί με το πραγματικό του όνομα. Ένα ψευδώνυμο -μπλογκώνυμο εν προκειμένω- αρκεί, ώστε να υπάρχει μια συνέπεια και μια συνέχεια στην αρθρογραφία και να δημιουργηθεί μια διαδικτυακή περσόνα με συγκεκριμένο στίγμα, που θα αναλαμβάνει την ευθύνη των λεγομένων της. Εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο στους χρήστες του εν λόγω μπλογκ είναι η παντελής έλλειψη επιχειρηματολογίας και η πρωτόγονη έκφραση απόψεων μέσω ύβρεων και χυδαίων σχολίων.

Από την άλλη μεριά, δεν μπορώ να μην καυτηριάσω και την επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, που προσπαθεί να εφαρμόσει στην περίπτωση του διαδικτύου την πρακτική τόσων και τόσων θιγόμενων και καλά πολιτικών από τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις. Το διαδίκτυο δεν είναι χειραγωγούμενος Τύπος, κύριε Πάγκαλε, και οι χρήστες του δεν είναι δημοσιογράφοι που παίρνουν γραμμή από τα γραφεία του κάθε κόμματος. Είναι απλοί πολίτες που εκφράζονται ελεύθερα, όπως θα εκφράζονταν στο σπίτι τους, στην παρέα τους, στο καφενείο. Και πρέπει να έχουν ένα δημόσιο βήμα για να το κάνουν αυτό, έστω κι αν υποπίπτουν στη χυδαιολογία και σ' ένα άνευ προηγουμένου υβρεολόγιο. Ως εκ τούτου θεωρώ υπερβολικές ως αστείες τις απόψεις σας ότι οι χρήστες του διαδικτύου στόχο έχουν "να ικανοποιήσουν ανομολόγητες επιδιώξεις, να υπηρετήσουν σκοτεινά σχέδια αποσταθεροποίησης του πολιτεύματος και του Κράτους, αλλά και να καλλιεργήσουν το μίσος εναντίον μου, γεγονός, το οποίο προφανώς συνιστά απειλή για τη ζωή μου και τη σωματική μου ακεραιότητα"!!! -Μεγάλε, κουλάρισε λίγο! Το ίδιο γελοίοι μου φαίνονται και οι λεονταρισμοί του τύπου "γνωστοποιήστε μου τα πλήρη στοιχεία των χρηστών για να προβώ στις νόμιμες ενέργειες" και άλλα φαιδρά. Όλα αυτά δείχνουν ότι έχετε παντελή άγνοια για το πως λειτουργεί το διαδίκτυο και για το νομικό καθεστώς που το διέπει.

Παρακάτω αναδημοσιεύω την επιστολή του θιγόμενου αντιπροέδρου προς το zougla.gr, που ενσωματώνει και τα υβριστικά σχόλια των χρηστών του περι ου ο λόγος μπλογκ. Αν ενοχληθείτε από αυτό, κύριε Πάγκαλε, απλώς μηνύστε ...τον εαυτό σας. Συ έγραψας!!!

Όνομα: ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Επώνυμο: ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Περιοχή:
E-mail: pangalos@otenet.gr

Μήνυμα: Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 και σήμερα, 3 Δεκεμβρίου 2010 αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό σας χώρο (blog χρηστών) σωρεία ανώνυμων συκοφαντικών και εξυβριστικών σχολίων τα οποία είχαν ως άμεσο στόχο να πλήξουν την τιμή, την αξιοπρέπειά και την υπόληψή μου και να προσβάλουν εν γένει την προσωπικότητά μου. Συγκεκριμένα αναρτήθηκαν τα κάτωθι:

1) Τελικά, ΤΡΟΪΚΑ-λά ο άνθρωπος. Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 15:20 Όταν η λαιμαργία δέν ελέγχεται κ. Πάγκαλε θα υποστούμε και τις συνέπειες. Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 15:20

2) O ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΦΡΟ!!!!!! Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 13:04 MAKARI ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΘΑΙΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!!ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟΔΕΣΤΑΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΤΕ Κ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!!!!!!!ΑΙΣΧΟΟΟΟΟΣΣΣ!!!!!!!!!!ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΡΟΥΦΙΑΝΟ!!!!!!!! Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 13:04

3) ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!!!!!! Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 12:55 ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.....ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΝ!!!!!!!!!!!!!! O ριρής (εκ του Θοδωρής), δεν είναι μόνο το παχύδερμο της πολιτικής, δεν είναι μόνο Μεγάλος Τραγουδιστής, είναι και Μεγάλος Ποιητής. Μάλιστα. Ο εγγονός του πιο γελοίου δικτάτορα, Ο εγγονός του πνευματικού πατέρα των Ταγμάτων Ασφαλείας, Ο ξεφτιλισμένος υπουργός των Ιμίων (που πέρναγε το βράδυ της κρίσης συνεντευξιαζόμενος στον Χατζηνικολάου), Ο ρουφιάνος του " ... πέταξέ τον έξω Σάββα παιδί μου", Αυτός ο ΑΛΗΤΗΣ ... Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 12:55

4) ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΠΑΓΚΑΛΟ!!!!!! Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 10:13 ΠΑΓΚΑΛΕ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ!!!!!!!!ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΤΣΟΓΛΑΝΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 10:13

5) ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΠΑΓΚΑΛΟ!!!!!! Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 10:13 ΠΑΓΚΑΛΕ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ!!!!!!!!ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΤΣΟΓΛΑΝΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τελευταία ενημέρω ση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 10:13

6) Ο ΧΟΝΤΡΟΣ (ΠΑΓΚΑΛΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΟΜΑΡΙ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ!!!!!! Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 09:52 ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ!!!!!!!!!ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 09:52

7) Πάγκαλε ΜΑΖΙ τα φαγαμε τα λεφτά ή ΜΑΖΙ (εσεις οι 300);;;;;;;; Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010, 00:46 Πάγκαλε: ΜΑΖΙ τα φαγαμε τα λεφτά ή ΜΑΖΙ (εσεις οι 300);;;;;;;;;;;;;; Ειναι μια ερωτηση που χρειαζετε απαντηση από τον Ελληνα Πάγκαλο... όχι τον ΤΟΥΡΚΟ ΠΑΓΚΑΛΟ. Εδώ εδωσες διαταγη στα ΙΜΙΑ του 1996 να κατεβουν οι Ελληνικες σημαιες απο τις βραχονησιδες και να πουν οι βατραχανθρωποι ολοι εκει η δυναμη των Ο.Υ.Κ οτι τις πηρε ο ανεμος... ΠΡΟΔΩΤΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ... ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗ... ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ... http://img442.imageshack.us/img442/5390/rambothemissingyearsscc.jpg Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010, 00:46

Εσείς παρόλο που είχατε την υποχρέωση να ελέγξετε το περιεχόμενό τους, είτε δεν το πράξατε, είτε δολίως επιτρέψατε την ανάρτησή τους. Τα σχετικά σχόλια, μάλιστα, συνοδεύονταν από παραποιημένες φωτογραφίες μου, παρακινώντας, έτσι, μεγάλο αριθμό αναγνωστών να τα διαβάσουν. Ως γνωστόν είμαι υπέρμαχος της καλόπιστης ή οξείας, ακόμα, κριτικής, ιδίως όταν αυτή αφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δεν υφίσταμαι κριτική, αλλά άθλια και ρατσιστικά σχόλια άγνωστων ατόμων, τα οποία καλύπτονται πίσω από την ανωνυμία για να ικανοποιήσουν ανομολόγητες επιδιώξεις, να υπηρετήσουν σκοτεινά σχέδια αποσταθεροποίησης του πολιτεύματος και του Κράτους, αλλά και να καλλιεργήσουν το μίσος εναντίον μου, γεγονός, το οποίο προφανώς συνιστά απειλή για τη ζωή μου και τη σωματική μου ακεραιότητα. Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι έχει πληγεί βάναυσα η τιμή και η αξιοπρέπειά μου, σας καλώ να διαγράψετε ΑΜΕΣΑ τα ανωτέρω αναρτημένα σχόλια ή όποια άλλα, παρόμοιου περιεχομένου και να διακόψετε το λογαριασμό του χρήστη – μέλους ή των χρηστών – μελών, γνωστοποιώντας μου, παράλληλα, τα πλήρη στοιχεία (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας κλπ.) αυτών, ώστε να προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Άλλως θα σας θεωρήσω συνυπεύθυνους στις πιο πάνω παράνομες ενέργειες.

Troika-Greece: Το νέο διεθνές όνομα της χώρας μας (last update).


Όπως έγινε γνωστό, τo νέο όνομα, Τρόικα-Ελλάδα, δε θα χρησιμοποιείται μόνο στη διπλωματία, αλλά και σε μια σειρά άλλων περιπτώσεων που έχουν να κάνουν με την ταυτότητα και τον πολιτισμό αυτής της χώρας. Έτσι, οι κάτοικοί της στο εξής θα ονομάζονται Τροϊκοέλληνες, όρος που αποδίδει καλύτερα τη σημασία των υποζυγίων-στη-σειρά-με-σκυμμένο-το-κεφάλι. Η γλώσσα της θα ονομάζεται τροϊκοελληνική -πρόκειται για μια γλώσσα στην οποία αφθονούν λέξεις σχετικές με την οικονομία, και δη με δάνεια, χρέη, δανειστές και αποπληρωμές. Κατ' επέκταση, και ο πολιτισμός της θα ονομάζεται τροϊκοελληνικός -ένας πολιτισμός τον οποίο θα χαρακτηρίζει η έλλειψη περηφάνιας, η ήττα, η μοιρολατρία, η υποχωρητικότητα και που διεθνώς θα αποδίδεται με την παροιμιώδη έκφραση "the new greek spirit". Yesman.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Troika-Greece: Το νέο διεθνές όνομα της χώρας μας.


Πώς λέγαμε Παπούα-Νέα Γουινέα; Πώς σε λίγο θα λέμε Μακεδονία-Σκόπια; Έτσι, τώρα λέμε Τρόικα-Ελλάδα! Την παρθενική της εμφάνιση μ' αυτό το όνομα έκανε η χώρα μας στη σύνοδο του ΟΑΣΑ στο Καζακστάν... και έπεται συνέχεια.