Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ο μαντέλης


Τον ένα μαντέλη τον βρήκαμε, οι άλλοι μαντέληδες που είναι;

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Πειρατικός FM: Όχι, αυτή δεν είναι η δικιά μου Ελλάδα.

...Όχι, δεν είναι η δικιά μου Ελλάδα ο αρκουδιάρης Αλκαίος στη Γιουροβίζιον...

...Ούτε οι ελληναράδες βαστάζοι του...

...Ούτε οι βολεμένοι και χορτάτοι της τηλεόρασης...

...Ούτε οι ψεύτες και κλέφτες που συνεχίζουν...

...Ούτε κι εσύ, καπάτσα, καταφερτζού, δολοπλόκα, Άρτεμις του Δημοσίου...

...Όλοι αυτοί δεν είναι η δικιά μου Ελλάδα...

...Εγώ αλλιώς την έχω νιώσει...

...Εμένα άλλο της με νοιάζει...

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Μήνυμα προς τα απορριμματοφόρα που κατευθύνονται στη Βουλή.


Μαζέψτε ό,τι βρείτε μέσα και γρήγορα στη χωματερή.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Το ΙΚΕΑ είναι πολύ ακριβό στην Ελλάδα!!!


Δείτε τον κατάλογο εδώ

Από τη Μαρία Νεφέλη

Μέσα στη κρίση και στα σενάρια πτωχεύουμε δεν πτωχεύουμε, κάποιοι κερδοσκοπούν σε βάρος μας και κερδοσκοπούν αισχρά!

Δεν μιλάω για μονάδες spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων, αλλά για την καθημερινότητα μας!

Πρόσφατα πήγα να αγοράσω ένα επιπλάκι από την πολυεθνική IKEA. Είχα αγοράσει ήδη ένα πριν κανά χρόνο και πήγα να αγοράσω και ένα δεύτερο. Θυμόμουν ότι το είχα αγοράσει 49 ευρώ. Όταν πήγα να πάρω το δεύτερο η τιμή του ήταν 79 ευρώ!

Δηλαδή 61% ακριβότερα!

Τρελάθηκα! Δεν ήταν τα 30 ευρώ που με τρέλαναν αλλά αυτό το 61%!
Σκέφτηκα μέσα σε περίοδο παγκόσμιας κρίσης αυτοί ανεβάζουν τις τιμές τους; Περίεργο!
Μπήκα λοιπόν στα sites της IKEA σε όλη την Ευρώπη και τι διαπίστωσα;
Οι τιμές ναι μεν αυξήθηκαν... ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ !
Δεν φτάνει που έχουμε από τους ποιο χαμηλούς μισθούς στην Ευρώπη, έχουμε και τις πολυεθνικές (και όχι μόνο) να μας δουλεύουν...

Λοιπόν για να μην λέτε ότι σας λέω χαζομάρες, έκανα μια μικρή δειγματοληπτική έρευνα σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης της εν λόγω εταιρείας:

Τα συμπεράσματα δικά σας...


Τραπεζάκι LACK (200.114.13)

Ελλάδα\Κύπρο: Άσπρο: 9,95 Καρυδιά/Σημύδα: 15,00 (κατάλογος 2010 σελ. 66)

Γαλλία : Όλα 4,95 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)
Ιταλία: 7.99 (Σε μας από 25% - 50% ακριβότερα!)
Ιρλανδία: Άσπρο: 5,99 Καρυδιά/Σημύδα: 8,99 (Σε μας από 66% ακριβότερα!)
Ισπανία: Όλα 4,99 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)
Πορτογαλία: Όλα 4,99 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)
Γερμανία: Άσπρο 7,99 Καρυδιά/Σημύδα: 9,99 (Σε μας από 25% - 50% ακριβότερα!)

Καναπές διθέσιος KLIPPAN (180χ88)/
κάλυμμα Lappmon


Ελλάδα\Κύπρο : 235,00 (κατάλογος 2010 σελ. 18)

Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία : 199,00 (Σε μας 18% ακριβότερα)
Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία : 189,00 (Σε μας 24% ακριβότερα)

Επιπλο Τηλεόρασης Mavas

Ελλάδα \Κύπρο: 79,00 (κατάλογος 2010 σελ. 75)

Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία : 69,00-69.90 (Σε μας 14% ακριβότερα)
Ιρλανδία: 59,00 (Σε μας 33% ακριβότερα)

Ραφιέρα EXPEDIT 59x39 Λευκή

Ελλάδα\Κύπρο : 45,00 (κατάλογος 2010 σελ. 81)

Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία: 19,95 (Σε μας 225% ακριβότερα!)

Συρταριέρα MALM (300.539.21)

Ελλάδα\Κύπρο: 79,00 (κατάλογος 2010 σελ. 157)

Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία : 59,00 (Σε μας 33% ακριβότερα!)

Ραφιέρα EXPEDIT 59x39 Λευκή

Ελλάδα\Κύπρο : 45,00 (κατάλογος 2010 σελ. 81)

Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία: 19,95 (Σε μας 225% ακριβότερα!)

Συρταριέρα MALM (300.539.21)

Ελλάδα\Κύπρο: 79,00 (κατάλογος 2010 σελ. 157)

Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία : 59,00 (Σε μας 33% ακριβότερα!)


Όλες οι τιμές που σας παραθέτω έχουν και τα αντίστοιχα links στα sites των άλλων χωρών για να μην πείτε ότι είμαι υπερβολική!

Και θέτω τα εξής ερωτήματα:

1. Είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορετικοί τιμοκατάλογοι και εμείς είμαστε στον πιο ακριβό τουλάχιστον για την Ευρώπη γιατί; Μήπως γιατί έχουμε τα υψηλότερα εισοδήματα; Μήπως μας περισσεύουν; Γιατί οι τιμές που αγοράζουμε είναι ίδιες με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ναι εκεί το τραπεζάκι κάνει 49ΑΕΔ = 9,5 ευρώ αν και λίγο φτηνότερο) μιας από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο; (Στην Αμερική κάνει 7,99$ = 5,65 ευρώ - είναι φτωχοί αυτοί...)

2. Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι είμαστε τόσο κορόιδα, ώστε να μας πουλάνε τα ίδια πράγματα 2 και 3 φορές ακριβότερα; Νομίζουν ότι πουλάνε χάντρες στους ιθαγενείς;

3. Τι μπορούμε να κάνουμε ως καταναλωτές; Μπορούμε να σταματήσουμε να ψωνίζουμε από δαύτους κανά τρίμηνο να "στρώσουν χαρακτήρα"; Μπορούμε να τους στείλουμε καμιά 1.000xxx emails διαμαρτυρίας; Να γράψουμε ένα email και να το στείλουμε σε όλους τους γνωστούς μας, απλά για να μάθουν τι θα πει σας "πουλάμε ακόμα φτηνότερα";

Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα μου την δίνει αφάνταστα να με περνάνε για κορόιδο, αλλά όλα με περνάνε για ΤΟΟΟΟΣΟ κοροίδο δεν ξέρω καν πως να αντιδράσω!

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ!!!!!!

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ!!!

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Τέρμα τα άλλοθι! Πυρ στο εσωτερικό!


Τους Άγγλους τους παραδέχομαι. Έχουν ένα τρόπο να σε σφάζουν με το μπαμπάκι. Τζέντλεμαν. Όχι σαν τους χοντράνθρωπους Γερμανούς που με ωμό και κυνικό τρόπο και τι δεν μας πρότειναν: να πουλήσουμε τα νησιά, τον Παρθενώνα - μας έκαναν και την άσεμνη κίνηση διά χειρός Αφροδίτης Μήλου. Οι Άγγλοι είναι αλλιώς. Ό,τι έχουν να πουν, όσο σκληρό κι αν είναι, το λεν με το γάντι. Μάστορες στην ειρωνεία και το χιούμορ, σχολίασαν την ανάρτηση του πανό στην Ακρόπολη με τον τρόπο του Kipper Williams στη Guardian: "Οι λαοί της Ευρώπης λένε, γυρίστε στη δουλειά σας." Ωχ! τσούζει! Και μας στέλνουν μηνύματα...

Πρώτο μήνυμα: Δεν είναι δική σας δουλειά να μας πείτε τι θα κάνουμε στη χώρα μας. Είναι δική μας υπόθεση. Αν θέλουμε να ξεσηκωθούμε θα το κάνουμε μόνοι μας. Αν δε θέλουμε δε θα το κάνουμε. Αφήστε εμάς να λογαριαστούμε με τις δικές μας κυβερνήσεις, εσείς να κοιτάτε τη χώρα σας. Κι αυτό μας φέρνει στο δεύτερο μήνυμα, το πιο ουσιώδες: λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά, αν θέλετε να βγείτε από την κρίση.

Το θέμα είναι ότι οι λαοί της Ευρώπης, που επικαλούμαστε, δε μας καταλαβαίνουν. Δεν καταλαβαίνουν γιατί μια χώρα μετατρέπει το εσωτερικό δημοσιονομικό της πρόβλημα σε ευρωπαϊκό, δεν καταλαβαίνουν γιατί οι Έλληνες, αντί να στρωθούν στη δουλειά, γυρίζουν με ανοιχτή την παλάμη ανα τον κόσμο περιμένοντας ελεημοσύνη, δεν καταλαβαίνουν πως μια χώρα που δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τα του οίκου της έχει το θράσος να αλλάξει το παγκόσμιο πολιτικο-οικονομικό σύστημα.

Και εδώ ακριβώς είναι η ουσία της παραίνεσης του Άγγλου γελοιογράφου: αλλάξτε το σαθρό πολιτικό σας σύστημα, ξεφύγετε από την κοινωνική, ηθική και πολιτιστική παρακμή, και μετά ελάτε να τα πούμε... Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος το μένος μας για το ΔΝΤ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τους "σιωνιστές" κι ας αναζητήσουμε στο εσωτερικό αυτούς που μας έφεραν σ' αυτή την κατάντια. Μην εκπλαγείτε αν, κατά τη διάρκεια αυτής της αναζήτησης, ανακαλύψετε και τον ίδιο σας τον εαυτό. Εδώ στρέφουμε τώρα τα πυρά μας! Τέρμα τα άλλοθι!!!

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Δείτε τις ταινίες του Ken Loach δωρεάν στο youtube!

Λατρεύω τον Ken Loach. Σκηνοθέτης πολιτικά σαφής -ενάντια στο φιλελευθερισμό - και καλλιτεχνικά άρτιος. Στρατευμένος ναι, αλλά συναρπαστικός. Με πολιτική θέση -κοντά στους αγώνες της εργατικής τάξης, ενάντια στο θατσερισμό. Πάντα πολιτικός ακόμη και στις πιο ευαίσθητες ταινίες του όπως στο Ένα τρυφερό φιλί όπου θίγει το ζήτημα των θρησκειών. Αγαπημένες ταινίες Γλυκά δεκάξι, Ψωμί και τριαντάφυλλα, Γη και ελευθερία, Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι.

Ενθουσιάστηκα με την πρωτοβουλία του να ανεβάσει όλες τις ταινίες του στο youtube. Στο κανάλι του (http://www.youtube.com/user/KenLoachFilms) μπορείτε να δείτε αρκετές - κάθε βδομάδα θα προστίθεται και άλλη μία. Σε μια εποχή που η πνευματική δημιουργία έχει γίνει εμπορικό προϊόν και τα πνευματικά δικαιώματα πνίγουν την ελεύθερη διακίνηση της γνώσης στο διαδίκτυο ο Ken Loach μας χαρίζεται απλόχερα. Και υπόσχεται να ξεπεράσει τους περιορισμούς που του επέβαλλαν - άκουσον άκουσον! - οι διανομείς σε Βέλγιο, Γαλλία και Ολλανδία, προκειμένου όλοι οι άνθρωποι σε όλες τις χώρες να απολαμβάνουν τις δημιουργίες του δωρεάν! Για μια ακόμα φορά πιστός στις ιδέες και τις αξίες του!











Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

TINA ή ανυπακοή; Μια απάντηση στη Μάργκαρετ Θάτσερ-Παπανδρέου, πρωθυπουργό της Ελλάδας.


Και η Γαλλική Επανάσταση είχε φωτιές και καπνούς!

Είναι εκπληκτικό πόσο ευρύτατα χρησιμοποιείται σήμερα από πολιτικούς διαφορετικών, υποτίθεται, ιδεολογικών καταβολών, από τη συντηρητική καγκελάριο Μέρκελ ώς το σοσιαλιστή πρωθυπουργό Παπανδρέου, το σλόγκαν της Μάργκαρετ Θάτσερ, που με μια πολιτική-οδοστρωτήρα σάρωσε τη βρετανική κοινωνία τη δεκαετία του '80: There Is No Alternative (TINA) ή επί το ελληνικότερον, Δεν Υπάρχει Άλλη Λύση. Είναι το κύριο σύνθημα του νεοφιλελευθερισμού που υποστηρίζει ότι οι ελεύθερες αγορές, το ελεύθερο εμπόριο και η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση είναι ο μόνος δρόμος στον οποίο μπορούν να πορευθούν οι σύγχρονες κοινωνίες, καθώς οποιαδήποτε παρέκκλιση από το δόγμα τους είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην καταστροφή.

Κι όταν υπάρχει μια τέτοια κεντρική πολιτική κατεύθυνση, δουλειά μετά αναλαμβάνουν τα κάθε είδους παπαγαλάκια για να πείσουν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για το μοιραίο. Το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας πρέπει πάση θυσία να εφαρμοστεί. Είναι μονόδρομος. Οδυνηρός αλλά σωτήριος. Θυμίζουν τους γιατρούς του κατεστημένου του AIDS, που αναγκάζουν τους ασθενείς να πάρουν τα τοξικά φάρμακα που θα τους σώσουν, αλλά τελικά τους σκοτώνουν. Ράβουν ένα κοστούμι και καλούν το λαό να το φορέσει, χωρίς να του δίνουν τη δυνατότητα να το γυρίσει στο ράφτη σε περίπτωση που δεν του κάνει.

Τι γίνεται λοιπόν όταν ο ράφτης αρνείται να αλλάξει το πατρόν; Αλλάζεις ράφτη! Πράγμα διόλου εύκολο γιατί εδώ δε μιλάμε για την επιλογή του ενός ή του άλλου κόμματος, αλλά για την αλλαγή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος - και πολύ φοβάμαι όχι μόνο του ελληνικού. Και όταν η επιβολή του κοστουμιού γίνεται δια νόμου, τότε η ανυπακοή φαντάζει ως μονόδρομος: Δεν Υπάρχει Άλλη Λύση.

"Η μαζική ανυπακοή είναι μια απάντηση", λέει ο Ted Honderich. "Ισως πραγματική ανυπακοή, όχι μια διαδήλωση μισού ή ενός εκατομμυρίου ανθρώπων ενάντια σε έναν πόλεμο, όπου οι διαδηλωτές πηγαίνουν μετά στα σπίτια τους για τσάι αντί να παραμείνουν στους δρόμους. Μποϊκοτάρισμα της αγοράς, της προσποιητής αυτής ανάγκης που είναι μια κακοήθεια. Η μαζική ανυπακοή, ακόμα και όταν δεν είναι πολύ επίμονη, έχει λειτουργήσει αρκετά αποτελεσματικά σε κάμποσα μέρη τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αυτή εν μέρει γκρέμισε ένα τείχος και έβαλε τέλος σε μια αυτοκρατορία. Η ανυπακοή μπορεί να αλλάξει κυβερνήσεις. Η επανάσταση δεν φαίνεται να αποτελεί απάντηση. Η εποχή της επανάστασης μάλλον έχει τελειώσει, διότι δεν αποτελεί ορθολογικό μέσο για την επίτευξη της Αρχής της Ανθρωπότητας. Το ότι η επανάσταση δεν είναι κάτι το ορθολογικό είναι, φυσικά, αποτέλεσμα όχι μόνο των επαναστατών, αλλά εκείνων που την καταπολεμούν. Αυτοί ευθύνονται κυρίως για την αποτυχία που είχαν πολλές επαναστάσεις. Χρειάζεται, λοιπόν, κάτι αρκετά αποτελεσματικό, που θα έκανε τους άθλιους πολιτικούς μας να σκεφτούν τι πρέπει να κάνουν όσο καλύτερα μπορούν· και να είστε σίγουρος ότι θα το έκαναν. Θα μπορούσε να τους κάνει να σκεφτούν ότι στην πολιτική της εποχής μας μόνο το χρήμα έχει αξία, αυτό εξουσιάζει τα πάντα, και πως αυτό έχει κάνει την Αγγλία να κατρακυλήσει χαμηλότερα από ποτέ άλλοτε". Ολόκληρη τη συνέντευξή του μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Όπως και νά 'χει, στη σημερινή κατάσταση η σύγκρουση μοιάζει αναπόφευκτη. Μονόδρομος; Ναι. Αλλά πάντα έτσι ήταν. Ο ολιγαρχικός Αριστοτέλης, στην προσπάθειά του να θωρακίσει το πολίτευμα από τις ανεπιθύμητες κοινωνικές συγκρούσεις, μας δίνει την καλύτερη μελέτη αυτών των συγκρούσεων. "Προσεγγίζει με τη χαρακτηριστική καθαρότητα τής αρχαιοελληνικής σκέψης (δηλαδή χωρίς προπαγανδιστικές ηθικολογίες τύπου «πατρίδας», «εθνικής ενότητας» κ.λπ.) τα αίτια, που οδηγούν φυσιολογικά σε ευρείας κλίμακας κοινωνικές συγκρούσεις μεταξύ ελεύθερων (ή «ελεύθερων») υπηκόων ή πολιτών. Από τέτοιου είδους συγκρούσεις μεταξύ αριστοκρατών και δήμου είναι γεμάτη η κοινωνική ιστορία τής αρχαίας Ελλάδας και από εκεί ακριβώς αντλεί το υλικό του ο Αριστοτέλης. Χάρη σε αυτές τις συγκρούσεις (που γενικεύθηκαν τον 7ο και 6ο αιώνα σε όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις), αναδύθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία ο Πολιτικός Άνθρωπος και η Αυτόνομη, Αυτοθεσμιζόμενη και Αυτοκυβερνώμενη Πολιτεία (δηλαδή η μή ετερόνομη κοινωνία, η Κοινωνία Χωρίς Κράτος και Κυβέρνηση). Έτσι αποκτά κάποιος μια ολοκληρωμένη αντίληψη τού γιατί και πώς μια κοινωνία οδηγείται στον κοινωνικό (ή «εμφύλιο», όπως τον αποκαλεί παραπλανητικά η εθνικιστική προπαγάνδα) πόλεμο". Περισσότερα διαβάστε εδώ

Ανυπακοή λοιπόν, Σύγκρουση, με στόχο την Αυτόνομη, Αυτοθεσμιζόμενη και Αυτοκυβερνώμενη Πολιτεία. Τι λέτε; Αξίζει τον κόπο! Γιατί υπάρχει όραμα. Δεν υπάρχει μηδενισμός. Να η Άλλη Λύση!

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Προς την αδαή κα Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργό Παιδείας: Ο ορισμός του αδιόριστου εκπαιδευτικού.


Την έχω ακούσει κι άλλες φορές να προκαλεί τους συνομιλητές της: "Πείτε μου τι σημαίνει αδιόριστος εκπαιδευτικός!" Την άκουσα κι εχθές να το λέει, όταν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί μπούκαραν στην ΕΡΤ απαιτώντας -και δικαίως- να ακουστεί και η δική τους φωνή κι όχι μόνο ο προπαγανδιστικός μονόλογος της Υπουργού -πως αλλιώς... στο όργανο της κυβερνητικής προπαγάνδας, την κρατική τηλεόραση, συνεντευξιαζόταν! Γι αυτό κι εγώ, προς επιμόρφωσή της, προθυμοποιήθηκα σήμερα να της δώσω τον ορισμό του αδιόριστου εκπαιδευτικού. Πάμε λοιπόν!

αδιόριστος εκπαιδευτικός: άνεργος πτυχιούχος καθηγητικών σχολών των πανεπιστημίων της Ελλάδας.

Των πανεπιστημίων της Ελλάδας, διευκρινίζω. Γιατί τέτοιου είδους σχολές μόνο σ' αυτή τη χώρα υπάρχουν. Και μην κάνει την ανήξερη η Υπουργός, να μην εκπλήττεται: "Μα τότε 100.000 απόφοιτοι των πανεπιστημίων είναι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί!" Έτσι, ακριβώς! Έτσι ξέρουν οι μαθητές που συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους κάθε χρόνο, έτσι εκπαιδεύονται οι φοιτητές των πανεπιστημίων: μοναδική προοπτική εργασίας τούς παρουσιάζεται η απορρόφησή τους από την εκπαίδευση. Κι αυτό ισχύει και στην πραγματικότητα. Ποτέ κανένας υπουργός Παιδείας δεν τους υπέδειξε άλλη εναλλακτική. Κι ας μην κάνει την ουρανοκατέβατη η Υπουργός. Αν δεν γνωρίζει ας ρωτήσει τον προϊστάμενό της, τον πρωθυπουργό, που το 1988 ανέλαβε υπουργός Παιδείας ο ίδιος και έκτοτε δεν έχει λείψει από καμιά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Κι ας συμμαζέψει η Υπουργός το τσιράκι της τον Πρετεντέρη που ανέλαβε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση με κορώνες τύπου "πώς είναι δυνατόν μια ομάδα να επιβάλει με το έτσι θέλω τις απόψεις της στρέφοντας με τέτοιο τρόπο τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της" πνίγοντας -κάτι που ξέρει καλά άλλωστε- κάθε μήνυμα λαϊκής δυσαρέσκειας. Μπράβο στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς που μπούκαραν στην ΕΡΤ εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους! Ας γίνει κι έτσι! Ας ξεσπάσει η αντίδραση -καιρός είναι- κι ας γίνει η αρχή από την εκπαίδευση, κι ας θυσιαστεί η κα Διαμαντοπούλου ως Ιφιγένεια στο βωμό της κοινωνικής εξέγερσης!

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Πειρατικός FM: Σιγά ρε πατριώτη! Μάθημα ελληνικής ιστορίας... Στη Βουλή στη Βουλή!

Πολύ στη μυθολογία το έριξε τελευταία ο πρωθυπουργός (ΓΑΠ εφεξής). Από την Οδύσσεια στους Άθλους (του Ηρακλέους θα εννοεί)...

...Και όλα αυτά για να χρυσώσει το χάπι του ΔΝΤ ο Άθλιος...

...Χτυπάει στον πατριωτισμό των Ελλήνων - νέο πατριωτισμό τον ονόμασε...

...Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων, έλεγε ο Σάμουελ Τζόνσον...

...Ας θυμηθούμε λοιπόν τι σημαίνει χαφιεδισμός... και πουτανιά ...και ρεβεράντζα...





Κατάλαβες τώρα Γιωργάκη τι εστί χαφιεδισμός... και πουτανιά... και κωλογάντζα... και ρουσφέτι... και επίσης τα συνώνυμα αυτών... νταβατζιλίκι... ρουφιανιά... και ρεβεράντζα... και σωθείτω όποιος σώζει εαυτόν...

...Αλλά ξέρεις... δεν ξέρεις...

...Όπως ξέρουν και οι κύριοι και κυρίες βουλευτές... σωθείτω όποιος σώζει εαυτόν...

...Οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα θα επιβληθούν δια νόμου είπε ο ΓΑΠ...

...Σε όλους τους Έλληνες εκτός από τους βουλευτές...

...Το αφήνει στην καλή προαίρεσή τους...

...Και περιμένουμε από αυτόν να μας σώσει...

...Αυτός που συμμετείχε στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σημίτη που, κατά τους πολίτες, καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση ευθύνης για το σημερινό κατάντημά μας...

...Την πρώτη κατέχουν οι κυβερνήσεις Καραμανλή του ανιψιού, αλλά αυτόν τον έχουμε χεσμένο από καιρό...

...Γιωργάκη, ξέρεις ΠΟΥ γνέθουν το μαλλάκι;





Γιατί ήρθαν κι άλλοι... Φράγκοι... Άγγλοι... Γάλλοι... Τσάροι... Σταυροφόροι... Μισθοφόροι... Αμερικάνοι... Γερμανοί... Κι έτσι τραβήξαμε ετούτο δω το ζόρι... Κι έγινε γυαλιά καρφιά το μαγαζί... Κι άιντε πάλι... η Ελλάς η προαιώνων... μια φωνή των μεγαφώνων... μια τρελή... μέσα στην ίντριγκα φωνάζει... και σπαράζει... τι το ήθελα καλέ το μπικουτί... Και η ζωή μας μια επέτειος φρικτή... τα φώτα κάηκαν και τέλειωσε η γιορτή... χαμένοι ήρωες... φαντάσματα του χτες... μάθε να ζεις... μες στο τώρα μπες...