Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Δελτίο ειδήσεων στην Αρχαία Ελληνική!


Κι όμως είναι αλήθεια!!! Την είδηση τη διάβασα στο http://www.zougla.gr/ απ' όπου αντιγράφω ακριβώς:

Η καλύτερη απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι η αρχαία ελληνική είναι μια νεκρή γλώσσα, έρχεται από έναν Ισπανό μέσω μιας καινοτόμου ιστοσελίδας.

Ο Χουάν Κοντέρχ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο «St. Andrews» της Σκωτίας, δημιούργησε την ιστοσελίδα http://www.akwn.net/ (Akropolis World News), στην οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να διαβάσει ποικίλες ειδήσεις απ’ όλο τον κόσμο, μεταφρασμένες σε άπταιστη ελληνική διάλεκτο του 5ου αιώνα π.Χ.

Η αγάπη του καθηγητή Χουάν Κοντέρχ για την αρχαία ελληνική ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια, όταν την πρωτοδιδάχθηκε στο γυμνάσιο, οπότε και πήρε την απόφαση να περάσει την υπόλοιπη ζωή του μελετώντας την.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η γνώση της γλώσσας ενός σπουδαίου πολιτισμού, όπως ο αρχαιοελληνικός, δεν μπορεί παρά να μας ωφελήσει, αφού πεποίθησή του είναι πως «όσο πιο πολύ κοιτάζουμε το παρελθόν, τόσο πιο ικανοί γινόμαστε να κοιτάξουμε στο μέλλον».

Ο Ισπανός καθηγητής σπούδασε τους αρχαίους κλασικούς στο πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, της ιδιαίτερης πατρίδας του, και μετά την αποφοίτησή του συνέχισε με μάστερ στις ομηρικές σπουδές, στο πανεπιστήμιο του «Σέφηλντ», στη Μ. Βρετανία.

Επέστρεψε στην Ισπανία, όπου έκανε το ντοκτορά του στους αρχαίους κλασικούς, δουλεύοντας ταυτόχρονα ως καθηγητής σε γυμνάσιο, ενώ μερικά χρόνια αργότερα έκανε αίτηση και έγινε δεκτός ως βοηθός καθηγητή στην Οξφόρδη, όπου δίδαξε αρχαία ελληνικά και λατινικά για τέσσερα χρόνια.

Εν συνεχεία έγινε καθηγητής στην ίδια ειδικότητα στο πανεπιστήμιο του St. Andrews, όπου ενεργοποίησε το μάθημα της σύνθεσης αρχαίου ελληνικού κειμένου (σημ. μετάφραση από σύγχρονη γλώσσα προς αρχαία ελληνικά).

Η απόφασή του να προβεί στη δημιουργία ιστοσελίδας με το δελτίο ειδήσεων στα αρχαία ελληνικά, προέκυψε μετά τη διαπίστωση ότι υπήρχαν τρεις διαδικτυακοί τόποι με ειδήσεις στα λατινικά, αλλά κανένας στα αρχαία ελληνικά.

Σε ό,τι αφορά δε στο πρόβλημα με τα ελληνικά στοιχεία στο πρόγραμμα, το έλυσε, γράφοντας το κείμενο στο δικό του πρόγραμμα και στη συνέχεια μετέτρεψε το κείμενο σε εικόνα. Έτσι, αυτό που βλέπει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας είναι η εικόνα του κειμένου.

Καθημερινά, η ιστοσελίδα δέχεται κατά μέσο όρο 40 επισκέπτες, γεγονός που δεν πτοεί τον φιλέλληνα καθηγητή.

«Φυσικά δεν είναι πολλοί -σε σύγκριση με τις χιλιάδες επισκέψεις που δέχονται οι κανονικές εφημερίδες- αλλά πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας το γεγονός ότι πολλοί διαβάζουν τη σελίδα μου πιθανόν μία φορά στις δύο εβδομάδες ή μία φορά το μήνα, παρ' ότι οι περισσότεροι είναι, πιθανότατα, τακτικοί αναγνώστες, αλλά σίγουρα αρκετοί είναι και εναλλασσόμενοι. Έτσι, μ' αυτά τα δεδομένα είμαστε ικανοποιημένοι» εξηγεί.

Ο Χουάν Κοντέρχ δεν μιλά νέα ελληνικά και, όταν επισκέπτεται την Ελλάδα, μιλά αργά στα αρχαία ελληνικά με όσους συναναστρέφεται, κάτι που οι συνομιλητές του βρίσκουν διασκεδαστικό.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Από τον σκουπιδοτενεκέ: Οι ταυτότητες και ο Συνήγορος του Πολίτη

Σήμερα ανέσυρα από τον σκουπιδοτενεκέ μια σειρά επιστολών –τρεις τον αριθμό- από τον Συνήγορο του Πολίτη και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προς τον γράφοντα σχετικά με το θέμα των ταυτοτήτων. Η αιτία που θεωρώ άξιες λόγου αυτές τις επιστολές δεν είναι μόνο γιατί, με βάση αυτές, ο Συνήγορος του Πολίτη υπέδειξε την αλλαγή των ταυτοτήτων όλων των ελλήνων πολιτών –όπερ και εγένετο- αλλά και για τη σημασία που απέκτησε το κατά τα άλλα ευτελές και γραφειοκρατικό θέμα της τροποποίησης ενός δημοσίου εγγράφου για την ελληνική κοινωνία. Η ανάδειξή του από την Εκκλησία σε μείζον θέμα εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας αποτέλεσε την αρχή για την αποδόμηση αυτών των εννοιών που, αφενός, καταδυναστεύουν τον σύγχρονο άνθρωπο και, αφετέρου, αποτελούν τροχοπέδη για την μετεξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία.
Παράλληλα όμως η παρουσίαση αυτών των επιστολών στοχεύει στην υπόμνηση του δικαιώματος κάθε ελεύθερου πολίτη να προσφύγει σε θεσμοθετημένες Αρχές προστασίας του και της δυνατότητας του να αλλάξει τα πράγματα που άπτονται ζητημάτων συνείδησης, ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Και μια που το θέμα μας αφορά την καταδυνάστευση της ελληνικής κοινωνίας από την Εκκλησία (και από τη θρησκεία), παραδείγματα τέτοιων ζητημάτων συνείδησης θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα θρησκευτικά σύμβολα στα σχολεία και στα δικαστήρια, ο θρησκευτικός όρκος, η καύση των νεκρών, η πολιτική κηδεία, τα δικαιώματα των γκέι και των λεσβιών κτλ
Στη συνέχεια παραθέτω τις τρεις επιστολές:
την πρώτη (1), από τον Συνήγορο του Πολίτη προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τον γράφοντα,
τη δεύτερη (2), από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προς τον Συνήγορο του Πολίτη και
την τρίτη (3), από τον Συνήγορο του Πολίτη προς τον γράφοντα.


1.

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη

Αθήνα, 8 Μαρτίου 2000

Αρ. Πρωτ.: 16737.1/00

Πληροφορίες:
Γιάννης Μόσχος, τηλ.: 7289617
Πόπη Λυκοβαρδή, τηλ.: 7289620
Φαξ: 7292129

Αρχή Προστασίας Δεδομένων
Προσωπικού Χαρακτήρα
Ομήρου 8
105 64 ΑΘΗΝΑ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Στις 9 Νοεμβρίου 2000, ο κύριος Α. Δ. Κατέθεσε αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη με την οποία μας γνωρίζει ότι το Αστυνομικό Τμήμα Αι... αρνήθηκε την αντικατάσταση του αστυνομικού δελτίου ταυτότητός του με το αιτιολογικό ότι εφ’ όσον δεν το είχε απολέσει και δεν είχε αλλάξει κάποιο ουσιώδες στοιχείο από τα αναγραφόμενα στο υπάρχον δελτίο, δεν μπορούσε να προβεί σε έκδοση νέου.

Είναι γνωστό ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις των ν.δ 127/69 και ν. 1599/86, το αστυνομικό δελτίο ταυτότητας αντικαθίσταται εάν μεταβληθεί κάποιο ουσιώδες στοιχείο του ή μετά την παρέλευση δεκαετίας. Επίσης, με το 910/17/15-5-2000 έγγραφό σας προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, κρίνετε ότι ορισμένα στοιχεία που υπάρχουν στις παλαιού τύπου αστυνομικές ταυτότητες δεν πρέπει πλέον να συλλέγονται ούτε να γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας, διότι προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2472/97 («εφεξής κατά την έκδοση των νέων δελτίων αστυνομικής ταυτότητας ή τυχόν αντικατάσταση των παλαιών να μη συλλέγουν ...ούτε να επιτρέπουν την αναγραφή και να μην επεξεργάζονται ...» [τα στοιχεία αυτά]).

Από τα παραπάνω εφεξής καθίσταται σαφές ότι η απαγόρευση αναγραφής των στοιχείων που προστατεύονται από τον ν. 2472/97 αφορά τις νέες αστυνομικές ταυτότητες.

Εντούτοις, ήδη στο στοιχείο 7 της §3 του ως άνω εγγράφου σας, αναφέρετε ότι «προκύπτει ότι τόσο τα παλαιού όσο και τα νέου τύπου δελτία ταυτότητας ...είναι δημόσια έγγραφα που περιέχουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα», άρα η ανάγκη απάλειψης των στοιχείων που προστατεύονται από το ν. 2472/97 αφορά και τα παλαιού τύπου δελτία ταυτότητας.

Ο Συνήγορος του Πολίτη αναρωτιέται, εάν μετά την προαναφερθείσα απόφαση της Αρχής σας, είναι δικαίωμα κάθε έλληνα πολίτη να ζητήσει την αντικατάσταση της παλαιού τύπου ταυτότητάς του με νέου τύπου, ώστε να προστατεύονται τα ατομικά του στοιχεία που εμπίπτουν στις διατάξεις του ν 2472/97, χωρίς να είναι απαραίτητη η μεταβολή κάποιων στοιχείων από τα αναγραφόμενα ούτε να έχει παρέλθει δεκαετία από την έκδοσή της και χωρίς, φυσικά, να έχει επέλθει απώλειά της. Βεβαίως, μια μαζική κατάθεση αιτήσεων αλλαγής δελτίων ταυτότητας θα δημιουργούσε τεράστιες δυσχέρειες στις αρμόδιες Υπηρεσίες. Ο Συνήγορος του Πολίτη όμως πιστεύει ότι θα ήταν δυνατή η εξεύρεση λύσεων που θα επέτρεπαν την απορρόφηση των αιτήσεων σε διαδοχικά στάδια και με ομαλή διαδικασία.

Ύστερα από τα παραπάνω, παρακαλούμε για τις απόψεις σας σχετικά με το θέμα.

Με τιμή
Γιώργος Καμίνης

Κοινοποιείται
Κύριο Α. Δ.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ


2.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Ταχ. Δ/νση: Ομήρου 8, 6ος όροφος
Ταχ. Κωδ.: 105 64
Πληροφ.: Κ. Καρβέλη
Τηλ.: 3352621
Φαξ: 3352617

Αθήνα 16-05-2001

Αρ. Πρτ. 1007

Προς
ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Υπόψη κ. Γιώργου Καμίνη
Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη
Χατζηγιάννη Μέξη 5
ΑΘΗΝΑ 115 28

Αγαπητέ Κύριε Καμίνη,
Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτ. 683/19.03.2001 επιστολής σας προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων σας γνωστοποιούμε τα εξής:

Αυτό καθεαυτό το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας δεν αποτελεί αρχείο, ώστε η συγκρότησή του να εμπίπτει καθεαυτή στην διαδικασία τς Αρχής με βάση το ν. 2472/1997.

Αρχείο αποτελεί το σύνολο των δεδομένων, από τα οποία η αρμόδια αστυνομική ή άλλη αρχή αντλεί τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αστυνομική ταυτότητα.

Γίνεται φανερό κατόπιν αυτού, ότι η απόφαση της Αρχής 510/17/15-05-2000 έχει την έννοια ότι κάθε φορά που κατά νόμο εκδίδεται νέο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, θα πρέπει πρωτύτερα στο αρχείο, από το οποίο αντλούνται τα στοιχεία που αναγράφονται στην αστυνομική ταυτότητα, να εξαλείφονται τα δεδομένα που δεν συνάδουν με αυτήν (απόφαση).

Η αίτηση, κατά συνέπεια, για την έκδοση νέου δελτίου ταυτότητας, χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου που καθορίζει πότε εκδίδεται νέο Δελτίο Ταυτότητας, δεν είναι νόμιμη. Νόμιμη είναι καταρχήν η αίτηση, σύμφωνα με το άρθρο 12 του ν. 247/1997, διαγραφής από το αντίστοιχο αρχείο των δεδομένων, που η Αρχή στην προμνησθείσα απάφασή της έκρινε μη συνάδοντα με τις διατάξεις του ν. 2472/1997, και στη συνέχεια η αίτηση για την έκδοση νέου Δελτίου Ταυτότητας που θα αντιστοιχεί, στα δεδομένα του αρχείου. Για την υποβολή της αίτησης διαγραφής απαιτείται σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 436/14-12-1998 απόφαση της αρχής καταβολή παραβόλου είκοσι χιλιάδων (20.000) δραχμών, τηρουμένης της διάταξης του άρθρου 12 παράγραφος 3 του ν. 2472/1997 για την επιστροφή των χρημάτων.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Το Μέλος της Αρχής
Σωτήριος Λύτρας
Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου
Του Πανεπιστημίου Αθηνών

Συνήγορος του Πολίτη
Αρ. Πρωτ. 7293/28-5-2001


3.

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη

Αθήνα, 30 Μαϊου 2001

Αρ. Πρωτ.: 16737.1/00

Πληροφορίες:
Γιάννης Μόσχος, τηλ.: 7289617
Πόπη Λυκοβαρδή, τηλ.: 7289620
Φαξ: 7292129

Κύριο Α. Δ.

Αγαπητέ Κύριε,
Στη συνέχεια της αναφοράς σας προς τον Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με την άρνηση της αστυνομίας να σας εκδώσει νέα αστυνομική ταυτότητα, σας κοινοποιούμε την απάντηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) προς εμάς, και σας γνωρίζουμε τα εξής:

Αλλαγή ταυτότητας δεν μπορείτε να κάνετε εφ’ όσον δεν συντρέχουν οι νόμιμες προς αυτό προϋποθέσεις (απώλεια, γάμος, συνταξιοδότηση κτλ).

Μπορείτε όμως να ζητήσετε (εγγράφως) από την Αστυνομία να προβεί στη διαγραφή των στοιχείων που αναφέρονται στην απόφαση της Αρχής ΠΔΠΧ από το αρχείο που σας αφορά και φυλάσσεται στην αστυνομία (άρθρο 12 του ν. 2472/07). Στη συνέχεια, μπορείτε να ζητήσετε να εκδοθεί νέα ταυτότητα, εναρμονισμένη στα νέα προσωπικά σας δεδομένα που θα υπάρχουν στο ως άνω αρχείο της αστυνομίας. Να σημειωθεί ότι, για την διαγραφή των στοιχείων, απαιτείται καταβολή παραβόλου είκοσι χιλιάδων δραχμών.

Κατά τη διαδικασία αυτή, εάν παραστεί ανάγκη, μπορείτε να επιδείξετε το έγγραφο της Αρχής σε τυχόν αστυνομικά όργανα.

Κατόπιν τούτου, ο Συνήγορος του Πολίτη θεωρεί ότι ολοκληρώθηκε η διαμεσολαβητική παρέμβασή του και περατώνει την έρευνα για την υπόθεσή σας.

Με τιμή
Γιώργος Καμίνης

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Μια θετική πρόταση από τους αρνητές του AIDS

Να και μια θετική πρόταση από τους αρνητές της ύπαρξης του ιού HIV και της συσχέτισής του με την ασθένεια του AIDS. Προέρχεται από την Dr. Juliane Sacher πού από το 1985 κουράρει ασθενείς του AIDS.

(Τα κείμενα πήρα από την ιστοσελίδα της Μαρίας Παπαγιαννίδου http://www.blogger.com/www.hivwave.gr Η μετάφραση των αγγλικών κομματιών βαρύνει μόνο εμένα)

Η dr. Juliane Sacher είναι γιατρός παθολόγος στη Φραγκφούρτη, Γερμανία, και έχει κουράρει πάνω από 1.500 θεωρούμενους ασθενείς του AIDS χωρίς τοξικά φάρμακα, μόνο με συμπληρώματα διατροφής, βιολογικά προϊόντα και φυσική άσκηση. Καθώς γνωρίζει ότι ο ιός HIV δεν έχει ποτέ απομονωθεί και δεν μπορεί να είναι η αιτία του AIDS, θεωρεί ότι η λεγόμενη αντιρετροϊκή αγωγή δεν είναι η σωστή θεραπεία.

Συνεργάστηκε στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Έρευνα για τον HIV μεταξύ 1987 και 1993, θήτευσε το 1988 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή HIV/AIDS, κέρδισε το βραβείο 100.000 γερμανικών μάρκων για την προσφορά της στους ασθενείς του HIV/AIDS.

H θεραπευτική της προσέγγιση λαμβάνει υπόψη τις εργασίες του Dr. Heinrich Kremer (Η σιωπηρή επανάσταση του καρκίνου και του AIDS), του καθηγητή Alfred Haessig, του Dr. Toni Gradl (ερευνητή και επινοητή του μίγματος ViathenT), και του Dr. Gerhard Ohlenschläger (του πιο διάσημου ερευνητή για τo γλουταθείο). Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με όλες τις πλευρές των χρόνιων ασθενειών, περιλαμβανομένης της εναλλακτικής και της συμβατικής ιατρικής.

Στα σεμινάριά της τον τελευταίο χρόνο στην Αθήνα, η Dr. S. μίλησε για θέματα όπως

1. Ποια διατροφή είναι ωφέλιμη,
2. Ποια φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ασθένειες που μπορεί να εμφανιστούν παράλληλα
3. Τι μπορεί να σημαίνουν ορισμένα συμπτώματα
4. Λίστα για απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις

Και τα δύο σεμινάρια της Dr. Juliane Sacher διατίθενται σε ένα DVD μόνο 20 ευρώ. Για παραγγελίες εδώ στην Αθήνα:

e-mail: http://www.blogger.com/postit4panos@hotmail.com

Θα έρθει στην Αθήνα ξανά τον Δεκέμβριο 2009 για μια ακόμα συνάντηση με τους Έλληνες φίλους της.

Η Dr. Sacher διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο από το 1983.

Wielandstr.12
Fachärztin für Allgemeinmedizin 60313 Frankfurt
Tel 069/ 921 89 90
Fax 069/ 921 89 990
sacherju@web.de
http://www.praxis-sacher.de/


Το θεραπευτικό σχήμα από τη Dr. Juliane Sacher για κάθε εξασθενημένο οργανισμό, με βάση την κυτταρική ιατρική:

Η Dr. Juliane Sacher αποδέχεται ότι ο ιός που ονομάζεται “HIV” δεν είναι η αιτία για την ασθένεια “AIDS”, και κατά συνέπεια η φερόμενη ως αντι-ιική φαρμακευτική αγωγή δεν μπορεί να είναι η σωστή αντιμετώπιση της ασθένειας.
Όπως γνωρίζουμε, επισημαίνει, εδώ και 20 χρόνια από την κυτταρική έρευνα, υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη βοηθητικών κυττάρων Τ4 με δύο εξ ολοκλήρου διακριτούς τρόπους αντίδρασης του ανοσοποιητικού. Γνωρίζουμε επίσης ότι η ισορροπία μεταξύ ΤΗ1 και ΤΗ2 είναι σημαντική για μια υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Τα ΤΗ1 είναι υπεύθυνα για τα διακυτταρικά μικρόβια και τις περιστασιακές μολύνσεις και τα ΤΗ2 για τις βακτηριακές μολύνσεις και τα παράσιτα.


Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης η αντίδραση του ανοσοποιητικού εκδηλώθηκε με ένα νέο μηχανισμό. Έτσι τα βακτήρια και τα παράσιτα ήταν δυνατό να καταστραφούν με ένα νέο τρόπο αντίδρασης του ανοσοποιητικού, την μη σχετιζόμενη με τα κύτταρα ανοσία- την αντίδραση των ΤΗ2. Αυτός ο νέος τρόπος κατάφερε να αναχαιτίσει και να καταστρέψει τα μικρόβια χωρίς τις τυπικές παρενέργειες πάνω στα υγιή κύτταρα που προκαλούσε η επίθεση των αερίων ΝΟ- μοναδικός έως τότε τρόπος αντίδρασης του ανοσοποιητικού (αντίδραση των ΤΗ1). Έτσι σε περιπτώσεις συχνής επαφής με διαφορετικά και ιδιόμορφα βακτήρια για παράδειγμα έχει νόημα να αλλάξουμε την αντίδραση του ανοσοποιητικού από τον τύπο των ΤΗ1 στον τύπο ΤΗ2, γιατί τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται γρηγορότερα από τα περιστασιακά παθογόνα.


Η Dr. Sacher προσθέτει πώς για την εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς χρειάζονται κάποιες περισσότερες αιματολογικές εξετάσεις απ’ ό,τι συνηθίζεται. Από το 1985 κουράρει τους ασθενείς του “AIDS” με μη τοξικές ουσίες. Έτσι δίνει αυτές τις μη τοξικές ουσίες στους ασθενείς του “AIDS” αλλά και στους θετικούς στον “HIV” ανθρώπους που δεν έχουν “AIDS” αλλά δείχνουν κάποια “αλλοιωμένα” αποτελέσματα αιματολογικών εξετάσεων ή συμπτώματα για ασθένεια.


Η αγωγή που δίνει είναι ένας συνδυασμός από μεμονωμένες ουσίες που φάνηκε να βοηθούν στην αντιμετώπιση των κυτταρικών διαταραχών που ανιχνεύθηκαν με ειδικές αιματολογικές εξετάσεις στις περιπτώσεις του “AIDS”.


Η βασική, πολύ αποτελεσματική αγωγή που δίνει εδώ και αρκετά χρόνια είναι:

Calypso – (2 x 1 καθημερινά) ένα μείγμα κυρίως από γλουταθείο, κουρκουμίνη (από το φυτό κουρκουμάς- ο κουρκουμάς περιέχει μόνο 3-5% κουρκουμίνη) agaricus (θεραπευτικός μύκητας)+ βιταμίνες του συμπλέγματος Β
ViathenT – (2 x 1 καθημερινά) ένα μείγμα από καφέ φύκια, οξέα φυκιών, λυκίσκο και κακάο.

MAP - (master aminoacid pattern) – ( 2 x 3-5 καθημερινά) ένα μείγμα από εξευγενισμένα (high purified) αμινοξέα με τιμή NNU 99%. (NNU = Net Nitrogen Utilisation) – το κρέας για σύγκριση έχει τιμή NNU από 32% το υπόλοιπο πρέπει να αποτοξινωθεί από το σώμα.


Για παραγγελίες των χαπιών δες στο http://www.blogger.com/www.zellbau-markt.de
Για το MAP: http://www.platinumeurope.biz/ - ID: 2118


Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε λινέλαιο ή ιχθυέλαιο


Ένας σπέσιαλ υγιεινός πολτός με Ωμέγα-3 λιπαρά το πρωί είναι:
2-3 κουταλιές τυριού σε σβώλους + 2 κουταλιές λινέλαιου ανακατεμένων σε ένα μπολ. Αυτό μπορεί να φαγωθεί
είτε γλυκό προσθέτοντας (ΟΧΙ ΖΑΧΑΡΗ) λίγο γλυκό χυμό αγαύης ή αχλάδια ή ανάμεικτα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Και επιπλέον δημητριακά, ξηρούς καρπούς...
είτε αλμυρό με καλό φυτικό αλάτι και λίγο μαϊντανό, πρασουλίδες, άλλα φρέσκα χόρτα + αλάτι + πιπέρι...


Πολύ σημαντικό είναι το καθημερινό περπάτημα όσο μπορεί ο καθένας- ξεκινήστε με το χρόνο που μπορείτε χωρίς πίεση και μετά προσπαθήστε να τον αυξάνετε κάθε μέρα 1 λεπτό μέχρι τα 35 λεπτά μίνιμουμ ή μέχρι τα 60 λεπτά κάθε μέρα.

Αυτή είναι η κανονική αγωγή, καταλήγει η Dr. Sacher, που καθένας μπορεί να πάρει χωρίς να συμβουλεύεται γιατρό τακτικά. Υπάρχουν και πολλές άλλες βοηθητικές ουσίες που χρησιμοποιεί, αλλά χρειάζεται να γνωρίζει τα αποτέλεσμα κάποιων ειδικών αιματολογικών εξετάσεων και/ή τα συμπτώματα του καθενός χωριστά όπως:


Ειδικές καθολικές αιματολογικές εξετάσεις για μέταλλα και ιχνοστοιχεία.


Υψηλό ποσοστό γ-ανοσοσφαιρίνης – σημαίνει ισχυρή αλλαγή από το επίπεδο των TH1 στο επίπεδο των ΤH2.
Υψηλό ποσοστό Homocystein – σημαίνει ανεπάρκεια Βιταμίνης Β (B6, B12, Φολικό οξύ)
Υψηλό ποσοστό PCR -το ονομαζόμενο ιικό φορτίο- σημαίνει ότι υπάρχει ισχυρή φλεγμονή στο σώμα που οδηγεί στο χτίσιμο “λανθασμένου” DNA....


Χαμηλό ποσοστό ερυθροκυττάρων ή και χαμηλό αιμοσφαιρίων χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο (είτε ειδικές θεραπείες με όζον ή ένα χάπι με οξέα φυκιών (Oxy transfer Tbl)
Χαμηλό ποσοστό γλουταθείου – σημαίνει ότι το σώμα δεν μπορεί να αποτοξινωθεί επαρκώς (τοξικές ουσίες από το φαγητό, νερό+αέρας και επίσης τοξικές ουσίες από τον κακό μεταβολισμό ή την φαρμακευτική αγωγή).
Χαμηλό ποσοστό χοληστερόλης HDL – το σώμα την χρειάζεται για την επιδιόρθωση των κυττάρων κτλ –δείχνει βαθιά οξείδωση και διαταραχή των μιτοχονδρίων- Σ’ αυτή την περίπτωση είναι χρήσιμο να πάρετε συνένζυμο Q10 και NAD ή NADH.


Σε αξιοπρόσεκτες περιπτώσεις κάνει εγχύσεις 2-3 φορές την εβδομάδα (ακόμα και την ημέρα μερικές φορές):

250ml Sodium chlorine liquid +
Tationil 600mg 2 Amp
Acethylcysteine 300mg 1 Amp
Βιταμίνη B6 1 Amp
Βιταμίνη B12 1 Amp
Φολικό οξύ 1 Amp
Σελήνιο 100mcg - 300mcg
Colibiogen 1 Amp
Kathalysatoren d. Zitronensäurecyclus (κύκλος κιτρικού οξέος) 1 πακέτο την εβδομάδα

Όσο για την ανάκτηση της φυσικής ρώμης η Dr. Sacher προτείνει ένα πρόγραμμα άσκησης (τρεξίματος) 4 μηνών.

Εφαρμογή: κάθε δεύτερη ημέρα (για να γίνετε, σε λίγες εβδομάδες, πραγματικός δρομέας). Μπορείτε αντί για τρέξιμο να κάνετε γρήγορο βάδισμα και να το εναλλάσσετε με αργό βάδισμα.
1η εβδομάδα: 2 λεπτά γρήγορο βάδισμα (προθέρμανση). Μετά, εναλλάξ 1 λεπτό τρέξιμο, 1 λεπτό βάδισμα. Συνολική διάρκεια: 15 λεπτά.
2η εβδομάδα: 2 λεπτά γρήγορο βάδισμα (προθέρμανση), 1 λεπτό τρέξιμο, 1 λεπτό βάδισμα. Μετά, εναλλάξ 2 λεπτά τρέξιμο, 1 λεπτό βάδισμα. Συνολική διάρκεια: 15 λεπτά
3η εβδομάδα: 2 λεπτά βάδισμα (προθέρμανση), 2 λεπτά τρέξιμο, 1 λεπτό βάδισμα, 3 λεπτά τρέξιμο, 1 λεπτό βάδισμα, 3 λεπτά τρέξιμο, 1 λεπτό βάδισμα, 2 λεπτά τρέξιμο. Σύνολο: 15 λεπτά
4η εβδομάδα: 2 λεπτά γρήγορο βάδισμα (προθέρμανση), 3 λεπτά τρέξιμο, 1 λεπτό βάδισμα, 4 λεπτά τρέξιμο, 1 λεπτό βάδισμα, 4 λεπτά τρέξιμο. Συνολική διάρκεια: 15 λεπτά
5η εβδομάδα: 2 λεπτά γρήγορο βάδισμα (προθέρμανση), 3 λεπτά τρέξιμο, 1 λεπτό βάδισμα, 4 λεπτά τρέξιμο, 1 λεπτό βάδισμα, 4 λεπτά τρέξιμο, 1 λεπτό βάδισμα, 4 λεπτά τρέξιμο. Συνολική διάρκεια: 20 λεπτά
6η εβδομάδα: 2 λεπτά γρήγορο βάδισμα (προθέρμανση), 8 λεπτά τρέξιμο, 1 λεπτό βάδισμα, 9 λεπτά τρέξιμο. Συνολική διάρκεια: 20 λεπτά
7η εβδομάδα: 2 λεπτά γρήγορο βάδισμα (προθέρμανση), 8 λεπτά τρέξιμο, 1 λεπτό βάδισμα, 8 λεπτά τρέξιμο, 1 λεπτό βάδισμα, 5 λεπτά τρέξιμο. Συνολική διάρκεια: 25 λεπτά
8η εβδομάδα: 2 λεπτά γρήγορο βάδισμα (προθέρμανση), 11 λεπτά τρέξιμο, 1 λεπτό βάδισμα, 11 λεπτά τρέξιμο. Συνολική διάρκεια: 25 λεπτά
9η & 10η εβδομάδα: Συνολικά, τρέξιμο 30 λεπτών, χωρίς διάλειμμα βαδίσματος. Εξ αυτών, τα πρώτα 5 λεπτά αργό τρέξιμο (προθέρμανση) και τα 3 τελευταία λεπτά τρέξιμο ξυπόλυτος.
11η έως και 16η εβδομάδα: 5 λεπτά αργό τρέξιμο (προθέρμανση), 10 λεπτά έντονο τρέξιμο, 30 λεπτά κανονικό τρέξιμο, εκ των οποίων τα 5 τελευταία ξυπόλυτος. Συνολική διάρκεια: 45 λεπτά.